Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νέες θέσεις αρχαίων ναυαγίων εντοπίστηκαν στις τουρκικές ακτές

Ομάδα ερευνητών από το Institute of Marine Science and Technology (IMST) του πανεπιστημίου της Σμύρνης, η οποία διεξάγει έρευνα για ...



Ομάδα ερευνητών από το Institute of Marine Science and Technology (IMST) του πανεπιστημίου της Σμύρνης, η οποία διεξάγει έρευνα για την ανεύρεση βυθισμένων πλοίων μεταξύ της χερσονήσου Datça Muğla και Αττάλειας, ανακάλυψε οκτώ νέα βυθισμένα πλοία. 

Η τελευταία έρευνα από το IMST, που λαμβάνει χρηματοδότηση από το Τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, το Υπουργείου Ανάπτυξης και τον Δήμο Αλικαρνασσού, χρειάστηκε τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί. 

Ο Harun Özdaş, αναπληρωτής διευθυντής και καθηγητής του Ινστιτούτου δήλωσε ότι το πρώτο στάδιο της έρευνας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο έχει ολοκληρωθεί για το 2004, προσθέτοντας: «Ο κύριος στόχος του έργου είναι να επεκταθεί η απογραφή των βυθισμένων πλοίων. Από την αρχή του τρέχοντος έτους, έχουμε ως επίκεντρο της έρευνάς μας τα πλοία που βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια των οθωμανικών χρόνων. Κατά τη διάρκεια των τριών μηνών που κράτησε αυτή η έρευνα, ανακαλύψαμε οκτώ νέα βυθισμένα πλοία. 

Ήταν μια πολύ παραγωγική στιγμή καθώς δουλέψαμε σε περιοχές όπου δεν είχαμε εργαστεί προηγουμένως στο παρελθόν».

Ο Özdaş πρόσθεσε ότι οι έρευνες για τα βυθισμένα πλοία, τα οποία έχουν ήδη αποκαλυφθεί, θα δοθούν στο Μουσείο Ενάλιας Αρχαιολογίας της Αλικαρνασσού τις επόμενες ημέρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια