Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Επισκέψιμα και πάλι σημαντικά αρχαία κτίρια στην Πομπηία

Τις νωπογραφίες από το οικιακό Ιερό του Αχιλλέα θα μπορούν να θαυμάσουν και πάλι οι επισκέπτες της αρχαίας Πομπηίας Δέκα αρχαία κτίρ...


Τις νωπογραφίες από το οικιακό Ιερό του Αχιλλέα θα μπορούν να θαυμάσουν
και πάλι οι επισκέπτες της αρχαίας Πομπηίας
Δέκα αρχαία κτίρια στην Πομπηία είναι και πάλι επισκέψιμα για το κοινό από την 4η Αυγούστου. Ανάμεσα σε αυτά είναι οκτώ αρχαίες κατοικίες, λουτρά και ένα πανδοχείο. Οι χώροι αυτοί είχαν κλείσει λόγω έλλειψης αρχαιοφυλάκων αλλά προχώρησαν οι προσλήψεις τριάντα νέων υπαλλήλων. 

Το πιο σημαντικό από τα αρχαία κτίρια που έχει ανοίξει για τους επισκέπτες, είναι τα Θερμά Λουτρά, που βρίσκονται κοντά στο Porta Marina, μια από τις πρώτες θέσεις που συναντούν οι επισκέπτες κατά την είσοδό τους στον αρχαιολογικό χώρο. Πρόκειται για μια ιδιωτική εγκατάσταση λουτρών με θέα τη θάλασσα. Στο ισόγειο βρίσκεται η περιοχή των λουτρών, με το calidarium και το frigidarium, καθώς και μια τεχνητή σπηλιά διακοσμημένη με ψηφιδωτά και ερωτιδείς. Στα αποδυτήρια, υπάρχουν δεκαέξι ζωγραφικοί πίνακες με απεικονίσεις ερωτικών σκηνών, μεταξύ των οποίων μία που απεικονίζει δύο γυναίκες, η οποία θεωρείται μοναδική στην αρχαία ρωμαϊκή ζωγραφική. 

Επίσης, σημαντικό αρχαίο κτίριο που είναι και πάλι επισκέψιμο είναι ο Οίκος του Απόλλωνα, με νωπογραφίες που απεικονίζουν μυθολογικές σκηνές του θεού, και το οικιακό «Ιερό του Αχιλλέα» (Lararium), το οποίο πήρε το όνομά του από τους ζωγραφικούς πίνακες που απεικονίζουν τα τελευταία επεισόδια του Τρωικού Πολέμου, όπως τη μονομαχία ανάμεσα στον Αχιλλέα και τον Έκτορα.

Οι τριάντα νέοι υπάλληλοι καλωσορίζουν τους επισκέπτες και παρέχουν ιστορικές, καλλιτεχνικές και αρχαιολογικές πληροφορίες σχετικά με τα κτίρια, συμπεριλαμβανομένων και στην αγγλική γλώσσα. Επίσης, επιβλέπουν την ασφάλεια των αρχαιοτήτων και διασφαλίζουν την συμμόρφωση των επισκεπτών με τους όρους χρήσης του αρχαιολογικού χώρου της Πομπηίας και τους κανονισμούς ασφαλείας.


Πηγή: Italy Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια