Έλληνες και ξένοι, ντόπιοι και τουρίστες σπεύδουν να γνωρίσουν από κοντά τον αρχαιολογικό χώρο Φθιωτίδων Θηβών - Νέας Αγχιάλου, ο οπ...
Έλληνες και ξένοι, ντόπιοι και τουρίστες σπεύδουν να γνωρίσουν από κοντά τον αρχαιολογικό χώρο Φθιωτίδων Θηβών - Νέας Αγχιάλου, ο οποίος υποδέχθηκε περισσότερους από 1.000 επισκέπτες στο διήμερο εκδηλώσεων με αφορμή την Αυγουστιάτικη πανσέληνο και 1.500 αντίστοιχα, το πρώτο τρίμηνο του 2014.
Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στη Βασιλική Α του Αγίου Δημητρίου και είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν τη μουσική μέθεξη με τη γνωριμία με τη μακραίωνη πολιτιστική μας κληρονομιά, χάρη στην εθελοντική συνδρομή του έμψυχου δυναμικού της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και αρχαιοφυλάκων.
Ο παραπάνω αρχαιολογικός χώρος, ο οποίος κατέστη επισκέψιμος με πόρους του Γ' ΚΠΣ, προσελκύει το ενδιαφέρον των φίλων του πολιτισμού κάθε ηλικίας, μαθητών αλλά και φοιτητών στη διάρκεια της χρονιάς, ενώ όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο αρμόδιος αρχαιολόγος της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Πασχάλης Σταντζούρης «οι επισκέπτες βλέπουν κάτι διαφορετικό, διότι ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος και τα ευρήματα που έχουν έρθει στο φως, αποτελούν ουσιαστικά ένα ανοιχτό Μουσείο».
Η ανάδειξη - ανάπλαση των Φθιωτίδων Θηβών και συγκεκριμένα της Βασιλικής Α Αγίου Δημητρίου και της Βασιλικής Β Επισκόπου Ελπιδίου, συνέβαλε αποφασιστικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας και τη γνωριμία των φίλων του πολιτισμού γενικότερα, με την μακραίωνη πολιτιστική μας κληρονομιά.
Παράλληλα, τηλεοπτικό συνεργείο αποτύπωσε το χώρο και τα σημαντικά ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, με αφορμή την μεγάλη έκθεση Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που είχε πραγματοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια στην Ουάσιγκτον, με την συμμετοχή της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Οι εικόνες που αποτύπωσε πολυμελές τηλεοπτικό συνεργείο, ταξίδεψαν στο εξωτερικό, με αφορμή την παραπάνω έκθεση, προσελκύοντας, όπως ήταν φυσικό, το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών.
Ο χώρος είναι επισκέψιμος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 2 ευρώ, ενώ το μειωμένο εισιτήριο κοστίζει, αντίστοιχα, 1 ευρώ. Η σταθερή ροή των επισκεπτών, αποδεικνύει τη μεγάλη απήχηση που έχουν οι αρχαιότητες της Μαγνησίας στον κόσμο και υπογραμμίζει παράλληλα τη σημασία που έχει η ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Πηγή: Γλ. Υδραίου, Ταχυδρόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια