Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του αρχαίου θεάτρου Μήλου

Στο πλαίσιο του έργου «Ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Μήλου», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. με το ποσό των 1.500.000 ευρώ, έχου...


Στο πλαίσιο του έργου «Ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Μήλου», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. με το ποσό των 1.500.000 ευρώ, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των εδωλίων των 5 πρώτων κερκίδων και έχουν ανακατασκευαστεί με νέο μάρμαρο 3 κλίμακες του θεάτρου.

Θυμίζουμε ότι σκοπός του έργου «Ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Μήλου» είναι η διάσωση του μνημείου από την περαιτέρω κατάρρευση, η συντήρηση και προστασία του, η βελτίωση της εικόνας του και ο ευπρεπισμός του άμεσου περιβάλλοντός του, η ασφαλής επίσκεψη του μνημείου και η δημιουργία ενός χώρου διδακτικού, πυρήνα πολιτιστικής δραστηριότητας της Μήλου.

Αρχαίο θέατρο Μήλου. Γενική άποψη των κεντρικών κερκίδων. Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των εδωλίων των 5 πρώτων κερκίδων και έχουν ανακατασκευαστεί με νέο μάρμαρο 3 κλίμακες του θεάτρου.
Αρχαίο θέατρο Μήλου. Άποψη από βορρά των δυο πρώτων δυτικών κερκίδων, οι οποίες έχουν αποκατασταθεί και συντηρηθεί. Η μεταξύ τους κλίμακα έχει ανακατασκευαστεί με νέο μάρμαρο.

Πηγή: Διάζωμα

Δεν υπάρχουν σχόλια