Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Στο φως το αρχαίο θέατρο στην Μέγαρσο

Το αρχαίο θέατρο της πόλης Μέγαρσος στην περιοχή Karataş των Αδάνων της Τουρκίας, όπου οι ανασκαφές συνεχίζονται από το περασμένο έτ...



Το αρχαίο θέατρο της πόλης Μέγαρσος στην περιοχή Karataş των Αδάνων της Τουρκίας, όπου οι ανασκαφές συνεχίζονται από το περασμένο έτος, θα φιλοξενήσει και πάλι πολιτιστικές εκδηλώσεις μετά από ένα διάλειμμα 2.500 χρόνων. 

Σχεδόν το 60% της αρχαίας πόλης, που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ., έχει ανασκαφεί μέχρι σήμερα. Από το αρχαίο θέατρο η θάλασσα απέχει 150 μέτρα και βρίσκεται σε ύψος 30 μέτρων από αυτήν, ενώ η χωρητικότητα του είναι 3.000 άτομα. 

Ο Fatih Gülşen, καθηγητής του Πανεπιστημίου Çukurova και επιστημονικός σύμβουλος της ανασκαφής, δήλωσε ότι η Μέγαρσος ήταν μία από τις πιο σημαντικές παράκτιες πόλεις του αρχαίου κόσμου. Τεράστια κτίρια, όπως θέατρα, λουτρά, στάδια και δημόσια κτίρια άφησαν τα σημάδια τους στην πόλη. 



«Ο Μέγας Αλέξανδρος έφτασε στην πόλη το 333 π.Χ. και θυσίασε ζώα εδώ στο Ναό της Αθήνας», δήλωσε ο Gülşen. Σύμφωνα με τον ίδιο οι ανασκαφές θα τελειώσουν σε 12 με 14 μήνες, και το θέατρο θα αποκαλυφθεί πλήρως. Μόλις ολοκληρωθούν τα έργα, η ομάδα θα ξεκινήσει την τεκμηρίωση. 

«Κάθε λίθος θα τοποθετηθεί στην αρχική του θέση. Σκοπεύουμε να οργανώσουμε πολιτιστικές δραστηριότητες στο αρχαίο θέατρο που θα συμβάλλουν στον πολιτισμό και τον τουρισμό της Τουρκίας», είπε ο Gülşen .


Δεν υπάρχουν σχόλια