Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αμφίπολη: Η Κατερίνα Περιστέρη μιλά αύριο στην Αθήνα

Αρχαιολόγοι, φοιτητές Αρχαιολογίας, απλοί πολίτες, δημοσιογράφοι από διεθνή δίκτα, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την αυριανή ...

Αμφίπολη: Η Κατερίνα Περιστέρη μιλά αύριο στην Αθήνα

Αρχαιολόγοι, φοιτητές Αρχαιολογίας, απλοί πολίτες, δημοσιογράφοι από διεθνή δίκτα, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την αυριανή ομιλία της Κατερίνας Περιστέρη στο υπουργείο Πολιτισμού.

Ωστόσο, η είσοδος τελικά, θα επιτραπεί μόνο σε δημοσιογράφους και αρχαιολόγους.

Οι επιστημονικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο, Σάββατο, 29 Νοεμβρίου, από τις 11.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας 20-22 στα Εξάρχεια και το «παρόν» θα δώσει σύσσωμη η ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη -επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, από αρχαιολόγους και εργάτες έως συντηρητές, ως ένα είδος ηθικής επιβράβευσης για την εντατική εργασία των τελευταίων μηνών.

Ομιλητές και θέματα 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Η Κατερίνα Περιστέρη, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, θα μιλήσει με θέμα: «Ανασκαφική έρευνα Ταφικού Μνημείου Τύμβου Καστά Αμφίπολης (2012-2014)». 

Ο Μιχάλης Λεφαντζής, αρχιτέκτονας, με θέμα: «Η σχέση του Λέοντος με τον Τύμβο της Αμφίπολης: Αρχιτεκτονικές και οικοδομικές προσεγγίσεις».

Ο Δημήτρης Εγγλέζος, πολιτικός μηχανικός, με θέμα: «Ο ρόλος του Πολιτικού Μηχανικού κατά την αποκάλυψη του Ταφικού Μνημείου στον Τύμβο Καστά: Παρουσίαση προσωρινών στερεωτικών εργασιών και αναλύσεις για την ερμηνεία και τον έλεγχο ιστορικών υποθέσεων».

Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο Βασίλης Λαμπρινουδάκης, ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο Νίκος Σταμπολίδης, αρχαιολόγος, διευθυντής Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Είναι η πρώτη επίσημη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης, από τις 10 Αυγούστου, οπότε και στράφηκαν τα φώτα της δημοσιότητας στην ανασκαφή και η πρώτη συνάντηση των διαπιστευμένων συντακτών στο ΥΠΠΟΑ με την επικεφαλής αρχαιολόγο.

Επειδή οι υποθέσεις εργασίας που έχουν διατυπωθεί και οι επιστημονικές εκτιμήσεις για τα ευρήματα ήταν πολλές φορές σε αντίθεση μεταξύ τους, καλό θα ήταν, παραά το γεγονός ότι πρόκειται για ομιλία, να υπάρξει δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων εκ μέρους του Τύπου.


Πηγή: The TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια