Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νέα ευρήματα από την Διοκλητιανούπολη της Βουλγαρίας

Αρχαιολόγοι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Hisarya (Diocletianopolis) της Βουλγαρίας έφεραν στο φως το κεφάλι ενός λιονταριού, μια αφιερω...


Αρχαιολόγοι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Hisarya (Diocletianopolis) της Βουλγαρίας έφεραν στο φως το κεφάλι ενός λιονταριού, μια αφιερωματική επιγραφή με νύμφες και μέρος ενός αγάλματος φυσικού μεγέθους, σύμφωνα με τα βουλγαρικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του μουσείου της πόλης, Mitko Madzharov, τα αντικείμενα χρονολογήθηκαν στο τέλος του 2ου με αρχές του 3ου αιώνα μ.Χ. αποδεικνύοντας ότι ο οικισμός υπήρχε πριν από την διοίκηση του Ρωμαίου αυτοκράτορα Διοκλητιανού.

«Οι νύμφες απεικονίζονται κατά το παραδοσιακό ρωμαϊκό τρόπο - γυμνές, με δύο από αυτές να βλέπουν προς τον θεατή και μια με γυρισμένη την πλάτη της, ενώ κρατούν η μια την άλλη», δήλωσε ο Madzharov. «Τα μαλλιά τους είναι μαζεμένα σε κώτσο. Το κεφάλι του λιονταριού αποτελούσε μέρος της κρήνης - το κεφάλι είναι καλά σκαλισμένο και φέρει τρύπα στο στόμα, μέσω της οποίας έρεε το μεταλλικό νερό».

Σύμφωνα με τον Penka Ganeva, δήμαρχο της Hisarya, η  δημοτική αρχή του οποίου είναι και χορηγός των ανασκαφών, οι νέες ανακαλύψεις αποδεικνύουν ότι τα ρωμαϊκά λουτρά μπορεί να υπήρχαν πριν η πόλη ιδρυθεί ως κέντρο ιαματικών λουτρών. 

Η επόμενη αρχαιολογική περίοδος θα αποκαλύψει το υδραυλικό σύστημα των ρωμαϊκών λουτρών, κάτω από το οποίο εξακολουθεί να ρέει ζεστό μεταλλικό νερό.


Δεν υπάρχουν σχόλια