Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κύθηρα, ένα Μουσείο ξαναγεννιέται: Η Μεταφορά του Λέοντα

Ενώ τα περισσότερα αρχαία αντικείμενα συσκευάστηκαν  και μεταφέρθηκαν στο Αρχαιολογικό  Μουσείο Πειραιά για συντήρηση και αποθήκευση...



Ενώ τα περισσότερα αρχαία αντικείμενα συσκευάστηκαν  και μεταφέρθηκαν στο Αρχαιολογικό  Μουσείο Πειραιά για συντήρηση και αποθήκευση,  ο λέων των Κυθήρων, το πιο γνωστό και εμβληματικό γλυπτό του Μουσείου, παρέμεινε στο νησί και στεγάστηκε στη Μόνιμη Έκθεση Οικοσήμων  στο Κάστρο Κυθήρων.

Ένα κλιμάκιο αποτελούμενο από συντηρητές και τεχνίτες  της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιά και Νήσων, φρόντισε για την αποκαθήλωση του λέοντα στήνοντας σκαλωσιές μέσα στο  άδειο πλέον μουσείο. Στη συνέχεια το άγαλμα  φορτώθηκε σε φορτηγό και πήρε τον ανηφορικό δρόμο  για το Κάστρο. Έξω από την Αίθουσα των Οικοσήμων  στήθηκαν άλλες σκαλωσιές  και μια ξύλινη ράμπα και ο λέων έκανε θριαμβευτική είσοδο στη νέα κατοικία του.


Οι εργασίες όμως δεν τελείωσαν εδώ, αφού το γλυπτό έπρεπε να τοποθετηθεί σε μια νέα βάση. Για τρίτη φορά στήθηκαν οι σκαλωσιές γύρω του, ο λέων  δέθηκε με ιμάντες και ύστερα από μια σύντομη ταλάντευση στον αέρα, ακούμπησε  απαλά στη βάση του.

Ιδού λοιπόν: ο Λέων των Κυθήρων φιλοξενούμενος προσωρινά στην ‘Έκθεση των Οικοσήμων.

Το πρώτο μέρος της "επιχείρησης" Κύθηρα, ένα Μουσείο ξαναγεννιέται μπορείτε να το βρείτε εδώ

Αναμένουμε τη συνέχεια στις οθόνες μας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων.


Πηγή: Κ. Ψαράκη, Ε, Πίνη, ΕΦΑ Δ. Αττικής, Πειραιώς & Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια