Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

The Southeast Naxos Survey 2015

Ένας σημαντικός οικισμός της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού και το ιερό, στο ακατοίκητο πλέον Κυκλαδίτικο νησί της Κέρου, αποτέλεσαν το επί...

The Southeast Naxos Survey 2015

Ένας σημαντικός οικισμός της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού και το ιερό, στο ακατοίκητο πλέον Κυκλαδίτικο νησί της Κέρου, αποτέλεσαν το επίκεντρο της ανασκαφικής περιόδου 2006-2008 και της επιφανειακής έρευνας του 2012-2013. 

Μια νέα περίοδος θα ξεκινήσει το 2015 με επιφανειακή έρευνα στο γειτονικό, μεγαλύτερο νησί της Νάξου. Ο στόχος είναι να κατανοήσουμε τη θαλάσσια ενδοχώρα του ιερού της Κέρου και να ανακατασκευάσουμε το οικιστικό δίκτυο της Νάξου κατά τη Πρώιμη Εποχή του Χαλκού αλλά και σε μεταγενέστερους χρόνους. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν νέες ανασκαφές στην Κέρο το 2016.

Η ανασκαφική περίοδος του 2015 χωρίζεται σε δύο περιόδους των τριών εβδομάδων. Η πρώτη αρχίζει στις 4 Μαΐου και διαρκεί μέχρι και τις 23 Μαΐου. Μετά από ένα διάλειμμα, η έρευνα συνεχίζεται από 14 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου. Η βάση μας θα είναι το κοντινό νησί του Κουφονησίου και θα ταξιδεύουμε καθημερινά με καΐκι στη Νάξο. 

The Southeast Naxos Survey 2015

Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει (μερικές φορές έντονο) περπάτημα στη ζώνη έρευνας της ημέρας και συγκροτημένη έρευνα πάνω στην περιοχή. Οι τομείς ενδιαφέροντος που θα προσδιοριστούν από τα χαρακτηριστικά της επιφάνειας και τα υλικά κατάλοιπα θα πρέπει να ερευνηθούν εντατικότερα. Το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στη νότια ακτή της Νάξου, ανάμεσα στις περιοχές Πάνορμος, Σπεδός και Κάλλανδος. Ταυτόχρονα θα μάθετε μεθόδους έρευνας πεδίου, καταγραφή και αναγνώριση υλικών καταλοίπων και ανάλυση. Επιπλέον, θα διεξαχθεί μια μικρή σειρά σεμιναρίων για τις  προϊστορικές Κυκλάδες, το έργο της παρούσας ανασκαφής και τις ειδικότητες των παρόντων μελών της αποστολής. Η διαμονή και διατροφή θα οργανωθεί από την αποστολή.

Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει σε πρώτη φάση να επικοινωνήσουν με τον Michael Boyd (mjb235@cam.ac.uk).



Δεν υπάρχουν σχόλια