Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ένα τέρας στα μουσεία της Νέας Υόρκης

Τρία νεοϋορκέζικα μουσεία, το καθένα του ένας προορισμός ζωής για τους φιλότεχνους και όχι μόνο. Πώς όμως θα προσελκύσεις τα παιδιά; Π...


Τρία νεοϋορκέζικα μουσεία, το καθένα του ένας προορισμός ζωής για τους φιλότεχνους και όχι μόνο. Πώς όμως θα προσελκύσεις τα παιδιά; Πώς θα τα κάνεις να αγαπήσουν την τέχνη, να ενταχθούν στην κουλτούρα της επίσκεψης των μουσείων, να σταθούν για ώρα μπροστά σε έναν πίνακα του Σεζάν, ή να προτιμήσουν την «Έναστρη νύχτα» του Βαν Γκογκ από το ipad του μπαμπά τους;

Την περασμένη Παρασκευή, τα τρία μεγάλα μουσεία της Νέας Υόρκης, το MoMA, το Metropolitan και το Guggenheim - όλα σε απόσταση λίγων δεκάδων δρόμων στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν - άνοιξαν τις πόρτες τους σε έναν ασυνήθιστο επισκέπτη: 

Ήταν το Cookiemonster, το μπλε τέρας που έχει αδυναμία στα μπισκότα, από τη δημοφιλή παιδική σειρά «Sesame Street» - στην Ελλάδα προβαλλόταν κάποτε υπό τον τίτλο «Σουσάμι Άνοιξε», αλλά προφανώς τώρα τα κανάλια μας έχουν καλύτερες ιδέες για να προσφέρουν στα παιδιά... 

Σε διάλεξη με παιδιά στο Guggenheim 
Θαυμάζοντας την «Έναστρη Νύχτα» στο MoMA
Το τέρας περιηγήθηκε στις εκθέσεις των μουσείων, σταμάτησε σε πίνακες, παρακολούθησε διαλέξεις μαζί με μικρούς φίλους και οι εμπειρίες του από τη μέρα του στα τρία μεγάλα μουσεία της Νέας Υόρκης αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπό το hashtag  #CookieArtTour. 

Στο Μητροπολιτικό Μουσείο, ίσως το σημαντικότερο μουσείο του κόσμου, είχαν την ιδέα να του επιτρέψουν ακόμα και να υποδυθεί τον φύλακα! 

Έξω από το Guggenheim
Θαυμάζοντας μια Σφίγγα στο Met
Στο Metropolitan
Το συνολικό αποτέλεσμα, γλυκό, ξεκαρδιστικό ήταν καταπληκτικό. Μια ακόμα απόδειξη πως όταν υπάρχει φαντασία και δημιουργικότητα, τα μουσεία - ακόμα και τα πιο ακριβοθώρητα από αυτά, που φιλοξενούν στις αίθουσές τους τις πιο σπάνιες και πολύτιμες αρχαιότητες, μπορούν να γίνουν ό,τι πιο ζωντανό και φρέσκο. Ότι την ώρα που φροντίζουν την κληρονομιά της ανθρωπότητας, φροντίζουν και αυτούς στην οποία θα την κληροδοτήσουν.

Ας ελπίσουμε ότι η Ελλάδα των απίστευτων και μοναδικών μουσείων μπορεί και αυτή να σκεφτεί ανάλογα δημιουργικά και «εκτός κουτιού», που λένε και στις ΗΠΑ. Ώστε να πάψουν τα μουσεία μας να είναι για τα παιδιά απλά μια υποχρεωτική επίσκεψη με το σχολείο.


Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια