Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Δωρεάν είσοδος στο Λούβρο από τους Γάλλους αρχαιολόγους

Χθες το απόγευμα  (05/02/2015)  Γάλλοι αρχαιολόγοι  στα πλαίσια διαμαρτυρίας  τους για την ιδιωτικοποίηση του επαγγέλματός τους προσέφ...


Χθες το απόγευμα (05/02/2015) Γάλλοι αρχαιολόγοι στα πλαίσια διαμαρτυρίας τους για την ιδιωτικοποίηση του επαγγέλματός τους προσέφεραν δωρεάν είσοδο στους επισκέπτες του διάσημου μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι. 

Περίπου 100 διαδηλωτές μπλόκαραν την περιοχή έκδοσης εισιτηρίων για περίπου τέσσερις ώρες χθες το απόγευμα, σύμφωνα με δηλώσεις του μέλους του Γαλλικού Συλλόγου Αρχαιολόγων Fabrice Marty

Οι επισκέπτες πληρώνουν είσοδο 12 για να δουν τα αριστουργήματα της συλλογής του Λούβρου. Χθες το απόγευμα μια ταμπέλα στο εκδοτήριο εισιτηρίων ενημέρωνε το κοινό: "Δωρεάν είσοδος προσφορά των Γάλλων αρχαιολόγων"

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν "τις απειλές για την προστασία των χώρων αρχαιολογικής κληρονομιάς": "Για περισσότερα από 10 χρόνια, η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του τομέα αυτού έχει οδηγήσει σε μια καταστροφική κατάσταση", δήλωσαν οι ενώσεις των αρχαιολόγων. 

Επικεντρώθηκαν στον τομέα της «προληπτικής αρχαιολογίας», που βοηθά στην προστασία των αρχαιολογικών χώρων, και ο οποίος έχει ανοίξει πλέον στον ανταγωνισμό των ιδιωτικών εταιρειών από το 2003. 

Εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Πολιτισμού δήλωσε «έκπληκτος» για την κίνηση των Γάλλων αρχαιολόγων που ανάγκασαν το μουσείου του Λούβρου να "υποστεί τις συνέπειες" της διαμαρτυρίας τους και ενώ βρίσκονταν σε συζητήσεις με τις συνδικαλιστικές ενώσεις των αρχαιολόγων για το θέμα. 

Το Λούβρο, ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της γαλλικής πρωτεύουσας, είναι επίσης το μεγαλύτερο μουσείο σε επισκεψιμότητα στον κόσμο, με 9,3 εκατομμύρια επισκέπτες το 2014.


Πηγή: Art Daily

Δεν υπάρχουν σχόλια