Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νέα πτώση τοίχου λόγω βροχής στην Πομπηία

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, νέα προγράμματα εκπονούνται, η UNESCO δίνει χρήματα, αλλά η Πομπηία... πέφτει.


Νέα πτώση τοίχου λόγω βροχής στην Πομπηία

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, νέα προγράμματα εκπονούνται, η UNESCO δίνει χρήματα, αλλά η Πομπηία... πέφτει.


Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην Ιταλία προκάλεσαν την πτώση ενός τοίχου στην αρχαία πόλη της Πομπηίας, ένα από τα τελευταία περιστατικά που σχετίζονται με τον διάσημο αρχαιολογικό χώρο της Ιταλίας.

Ο τοίχος στην Κήπο του Σεβήρου υπέστη μερική κατάρρευση μετά από μέρες έντονων βροχοπτώσεων στη νότια Ιταλία, όπως δήλωσε υπεύθυνος του χώρου την Τετάρτη.

Η ανακάλυψη έγινε από το προσωπικό του αρχαιολογικού χώρου. Η περιοχή αποκλείστηκε για τους επισκέπτες αμέσως και κλήθηκε η πυροσβεστική για να αντλήσει τα νερά...

Ο Κήπος του Σεβήρου, αποτελεί μέρος του Great Pompeii Project, ένα έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ και την ιταλική κυβέρνηση για την προστασία της περιοχής.

Το περιστατικό στον Κήπο του Σεβήρου είναι το τελευταίο σε μια σειρά καταρρεύσεων στην Πομπηία που καταστράφηκε από μια ηφαιστειακή έκρηξη το 79 μ.Χ., την ώρα που οι ιταλικές αρχές έχουν επικριθεί έντονα για την εξαιρετικά αργή εφαρμογή των μέτρων αποκατάστασης.

Μάλιστα, το 2013, η UNESCO απείλησε να καταργήσει την Πομπηία από τον διάσημο κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αν δεν λαμβάνονταν άμεσα μέτρα για την σωτηρία του αρχαιολογικού χώρου.

Το πρόβλημα έγκειται στην ίδια τη μαφία. Τα πλοκάμια της Καμόρα, της τοπικής οργάνωσης, έχουν αγκιστρωθεί τόσο βαθιά στη ναπολιτάνικη κοινωνία, ώστε όλα, ακόμα και τα τεχνικά έργα, στην ουσία ελέγχονται από αυτήν. Κάθε προσπάθεια να πετάξουν έξω τα στελέχη της και να καταφέρουν να έχουν εργολάβους, συνεργεία και επόπτες που δεν θα έχουν σχέση με τη διαφθορά έχει αποβεί μάταιη. Ετσι τα έργα αναστήλωσης και συντήρησης δεν έχουν καν αρχίσει και η Πομπηία εξακολουθεί να βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο.


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια