Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης: Κρατήρας των Γεωμετρικών Χρόνων το αρχαιολογικό εύρημα του μήνα

Μια νέα δράση με τίτλο «Το Αρχαιολογικό εύρημα του μήνα», που εγκαινίασε τον Ιανουάριο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, συνεχίζεται μ...



Κρατήρας των Γεωμετρικών Χρόνων το αρχαιολογικό εύρημα του μήνα

Μια νέα δράση με τίτλο «Το Αρχαιολογικό εύρημα του μήνα», που εγκαινίασε τον Ιανουάριο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, συνεχίζεται με επιτυχία στο νέο κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης.

Στόχος της δράσης είναι να παρουσιαστούν για πρώτη φορά, με άλλη προσέγγιση από τη Μόνιμη Έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου, μοναδικά εκθέματα ιδιαίτερης καλλιτεχνικής ή συμβολικής σημασίας, που η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως.

Η φετινή θεματική ενότητα είναι «Θρησκείες και Ιερά στη Λέσβο, από το χθες στο σήμερα» και θα επιτρέψει στους επισκέπτες να ταξιδέψουν στον χρόνο αναζητώντας τις θρησκευτικές αντιλήψεις που διαμόρφωσαν τις κοινωνίες, μέσα από είδωλα, αγάλματα και εικόνες που έπλασε άνθρωπος στην αναζήτηση του Θείου.

Το εντυπωσιακό έκθεμα που παρουσιάζεται όλο τον Μάρτιο, είναι ένας τεφρόχρωμος μνημειακός, ταφικός κρατήρας των Γεωμετρικών Χρόνων, που βρέθηκε κατά τις πρόσφατες αρχαιολογικές εργασίες στο πλαίσιο του έργου «Προστασία, Διαμόρφωση και Ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Κλοπεδής Λέσβου», το οποίο υλοποιήθηκε από το 2010 έως το 2014.

Ο κρατήρας, ο οποίος βρέθηκε αμέσως έξω από τον περίβολο του τεμένους του 8ου π.Χ. αιώνα, τοποθετήθηκε στην ταφική πυρά επιφανούς νεκρού...

Δεν υπάρχουν σχόλια