Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Athens Museum Pass, ένα καινοτόμο «εισιτήριο» για έξι μουσεία

Το Athens Museum Pass, μία καινοτόμο ιδέα που στόχο έχει να παροτρύνει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας να επισκεφθούν ...


Athens Museum Pass, ένα καινοτόμο «εισιτήριο» για έξι μουσεία

Το Athens Museum Pass, μία καινοτόμο ιδέα που στόχο έχει να παροτρύνει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας να επισκεφθούν έξι από τα σημαντικότερα μουσεία της πόλης, να γνωρίσουν τη μοναδικότητα του ελληνικού πολιτισμού και να συνειδητοποιήσουν την αδιάλειπτη ιστορική του συνέχεια και τη συμβολή του στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, παρουσιάζουν την Κυριακή 3 Μαΐου (ώρα 19:00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών οι μαθητές της Β' Λυκείου του Β' Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης.

Το Athens Museum Pass σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων και η παρουσίασή του είναι ενταγμένη στο Megaron Plus.

«Σύνθημά μας και φράση που περιγράφει ακριβώς τον στόχο του εγχειρήματός μας ήταν και είναι: 'Discover more, spend less'» τονίζουν οι δημιουργοί του Athens Museum Pass, ενός καλαίσθητου εντύπου, μεταφρασμένου σε εννέα γλώσσες, οι κάτοχοι του οποίου μπορούν να επισκεφθούν: 
  • το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
  • το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
  • το Νομισματικό Μουσείο
  • το Επιγραφικό Μουσείο
  • το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
  • το Μουσείο Μπενάκη

Πρέπει να σημειωθεί ότι το Athens Museum Pass είναι καινοτόμο στον τομέα του ελληνικού τουρισμού, καθώς παρόμοιο προϊόν στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμα, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές ή μη χώρες. Ταυτόχρονα, ως προϊόν εκφράζει το όραμα ανάδειξης της Αθήνας σε μία σύγχρονη, ευρωπαϊκή μητρόπολη, κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού. 

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι:
  • Βασίλειος Λαμπρινουδάκης, ομότιμος καθηγητής της κλασικής Αρχαιολογίας
  • Ανθή Καλομοίρη, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Σ.Ε.Ν για την αποστολή και τους στόχους του Σωματείου
  • Ελένη Ιωάννου, οικονομολόγος, καθηγήτρια των Αρσακείων-Τοσιτσείων σχολείων Εκάλης και υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος της «Εικονικής Επιχείρησης»

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του Athens Museum Pass από τη μαθητική ομάδα και θα ακολουθήσει ομιλία της Ευγενίας Κυριαζοπούλου, διευθύντριας του Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης.

Τέλος την εκδήλωση θα κλείσει ο Μουσικός Όμιλος των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης και η χορωδία GraduArti ( Απόφοιτοι Αρσακείων-Τοσιτσείων σχολείων) υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Χριστίνας Βαρσάμη-Κούκνη με τραγούδια της Αθήνας.


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια