Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κατασκευαστικές εργασίες αποκαλύπτουν Ελληνιστικούς τάφους στην Αλικαρνασσό

Σωστικές ανασκαφές που διενεργούνται στα Μούγλα της Αλικαρνασσού κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών εργασιών για έργα γεώτρησης, έφεραν ...

Κατασκευαστικές εργασίες αποκαλύπτουν Ελληνιστικούς τάφους στην Αλικαρνασσό

Σωστικές ανασκαφές που διενεργούνται στα Μούγλα της Αλικαρνασσού κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών εργασιών για έργα γεώτρησης, έφεραν στο φως αρχαίους τάφους της ελληνιστικής περιόδου. Οι τάφοι πιστεύεται ότι αποτελούν μέρος της νεκρόπολης της Αλικαρνασσού.

Δέκα τάφοι διαφόρων τύπων της ελληνιστικής περιόδου ανακαλύφθηκαν τον περασμένο μήνα. Ενώ οι ανασκαφές είχαν επικεντρωθεί σε αυτούς τους τάφους και τους σκελετούς που περιείχαν, πέντε νέοι τάφοι ανακαλύφθηκαν σε απόσταση 80 μέτρων.

Οι σωστικές ανασκαφές ξεκίνησαν από τους αρχαιολόγους του Μουσείου Ενάλιας Αρχαιολογίας και του Κάστρου της Αλικαρνασσού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανευρεθέντων τάφων σε οκτώ.

Οι σκελετοί εξετάζονται από ανθρωπολόγους, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίας συντήρησης τους για να εκτεθούν στο μουσείο.

Οι αρχαιολόγοι αναμένουν να αποκαλυφθούν περισσότεροι τάφοι καθώς οι ανασκαφικές εργασίες συνεχίζονται στην περιοχή ενώ τα κτερίσματα που βρέθηκαν στο εσωτερικό τους υποδεικνύουν ότι η περιοχή αποτελούσε μέρος της νεκρόπολης της Αλικαρνασσού.



Δεν υπάρχουν σχόλια