Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Προς νέα σύνθεση το ΚΑΣ

Τις παραιτήσεις των τακτικών μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ζήτησε μέσω της αναπληρώτριας γενικής γραμματέως, Μαρίας Βαζά...

Προς νέα σύνθεση το ΚΑΣ

Τις παραιτήσεις των τακτικών μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ζήτησε μέσω της αναπληρώτριας γενικής γραμματέως, Μαρίας Βαζάκη, ο Νίκος Ξυδάκης.

Τα μέλη τις κατέθεσαν, παρότι από την έναρξη της διετούς θητείας τους πέρασε λιγότερο από ένας χρόνος. Αναμένεται να οριστούν τα νέα μέλη, και αναπληρωματικά, τα οποία αυτοδικαίως τους ακολουθούν στις παραιτήσεις.

Το ΚΑΣ έχει να συνεδριάσει δυόμισι μήνες και τα θέματα έργων και ιδιωτών έχουν συσσωρευθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, περί τα 200 θέματα εκκρεμούν ήδη στη γραμματεία του συμβουλίου. Το νέο συμβούλιο θα πρέπει να κινηθεί με γοργούς ρυθμούς, καθώς υπάρχει το ΕΣΠΑ και οι σχετικές διορθώσεις σε μελέτες δεν θα πρέπει να καθυστερήσουν.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες έχουν ζητηθεί, επίσης, οι παραιτήσεις των μελών του συμβουλίου Μουσείων. Κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσει το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων. Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού έχει δηλώσει ότι θα γίνουν κάποιες αλλαγές στις συνθέσεις όλων των συμβουλίων.


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια