Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Οι Συριακές αρχές κατέσχεσαν 6000 κλεμμένες αρχαιότητες

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, αξιωματούχος του υπουργείου πολιτισμού δήλωσε ότι οι αρχές έχουν κατασχέσει 6.000 κλεμμ...



Οι Συριακές αρχές κατέσχεσαν 6000 κλεμμένες αρχαιότητες

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, αξιωματούχος του υπουργείου πολιτισμού δήλωσε ότι οι αρχές έχουν κατασχέσει 6.000 κλεμμένες αρχαιότητες στα πλαίσια λαθραίας διακίνησής τους εκτός χώρας.

Ο Ahmad Deeb, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Μουσείων, δήλωσε ότι στα κατασχεθέντα έργα τέχνης περιλαμβάνονται 69 αρχαιότητες και οκτώ ψηφιδωτά που επαναπατρίστηκαν από το Λίβανο.

Χιλιάδες αρχαιότητες έχουν λεηλατηθεί ή διακινηθεί λαθραία εκτός Συρίας, κυρίως από το Μάρτιο του 2011, που ξέσπασε η κρίση στη χώρα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η UNESCO κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να περιορίσουν το πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων λαθρεμπόριο αρχαίων στη Συρία και το Ιράκ, όπου οι τζιχαντιστές του ISIS κατέστρεψαν πολλούς αρχαιολογικούς χώρους.

Ο Deeb δήλωσε ότι οι αρχές έχουν κλείσει κάποια μουσεία, μετά τη μεταφορά των αρχαιοτήτων τους σε ασφαλείς περιοχές λόγω του φόβου που υπάρχει ότι μπορεί να λεηλατηθούν ή καταστραφούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια