Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Άγαλμα της ρωμαϊκής περιόδου βρέθηκε στη δυτική Τουρκία

Το άγαλμα ενός αθλητή της Ρωμαϊκής περιόδου που κρατά μια μπάλα με το χέρι του βρέθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφικών εργασιών στη περ...


Άγαλμα της ρωμαϊκής περιόδου βρέθηκε στη δυτική Τουρκία

Το άγαλμα ενός αθλητή της Ρωμαϊκής περιόδου που κρατά μια μπάλα με το χέρι του βρέθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφικών εργασιών στη περιοχή Μύλασα της Καρίας, στα Μούγλα της Τουρκίας.

Διάφορα ευρήματα ανακαλύφθηκαν πέρυσι σε αρχαιολογικό χώρο Γ’ βαθμού στην περιοχή Atatürk Boulevard. Στη συνέχεια, οι σωστικές ανασκαφές που ξεκίνησαν από αρχαιολόγους του Μουσείο Μύλασας αποκάλυψαν το γλυπτό.

Ακολουθώντας το ύφος του διάσημου γλύπτη Λύσιππου, στο μαρμάρινο γλυπτό ύψους 1,43μ. έλειπε το κεφάλι, το δεξί πόδι και τα χέρια. Εκτιμάται ότι κατασκευάστηκε στο τέλος του 4ου αιώνα π.Χ. ή στις αρχές του 3ου αιώνα π.Χ.

Άγαλμα της ρωμαϊκής περιόδου βρέθηκε στη δυτική Τουρκία

Σύμφωνα με δηλώσεις, «η μυϊκή και ανατομική απόδοση γυμνών γλυπτών που κατασκευάσθηκαν κατά τον 5ο αιώνα π.Χ. από τον Πολύκλειτο ήταν οι βασικές πηγές έμπνευσης για τα αντίστοιχα που κατασκευάστηκαν κατά τα πρώτα χρόνια της ελληνιστικής εποχής. Ωστόσο το γλυπτό που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στα Μούγλα χαρακτηρίζεται από πιο φυσιοκρατικό ύφος, σε αντίθεση με το αντίστοιχο “σκληρό” της κλασικής εποχής. Αυτό το γλυπτό μοιάζει με αθλητή του Λύσιππου και χρονολογείται προς το τέλος του 4ου αιώνα π.Χ. Συνεπώς, μπορούμε να πούμε ότι αυτό το λεπτό, ψηλό και σημαντικό γλυπτό αποτελεί ένα ρωμαϊκό αντίγραφο της Ελληνιστικής εποχής».

Οι ανασκαφές συνεχίζονται ενώ εκτιμάται ότι θα βρεθούν και τα υπόλοιπα τμήματα του γλυπτού.



Δεν υπάρχουν σχόλια