Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η Βασιλική στην Πομπηία ανοίγει εκ νέου για τους επισκέπτες

Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν τη Βασιλική της Πομπηίας και πάλι από την Πέμπτη, μετά τις παρεμβάσεις ασφάλειας που πραγματοποιήθηκα...

Η Βασιλική στην Πομπηία ανοίγει εκ νέου για τους επισκέπτες

Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν τη Βασιλική της Πομπηίας και πάλι από την Πέμπτη, μετά τις παρεμβάσεις ασφάλειας που πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο.

Οι παρεμβάσεις αφορούσαν κυρίως στον σοβά και στους κίονες της Βασιλικής που είχαν αρχίσει να εμφανίζουν ρωγμές. Οι τοίχοι και οι κίονες έχουν αποκατασταθεί στην αρχική τους μορφή με την προσθήκη υλικού σχεδόν με αόρατο τρόπο, όπως και στην περίπτωση των σκαλοπατιών της κλίμακας εισόδου στο κτίριο που αναπαλαιώθηκε με την χρήση ασβεστοκονιάματος. 

Η Βασιλική είναι ένα από τα highlights της επίσκεψης στον δημοφιλές αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας. Χτισμένη στο δεύτερο μισό του 2ου αιώνα π.Χ., χρησιμοποιήθηκε για την απονομή της δικαιοσύνης αλλά και για εμπορικές διαπραγματεύσεις. 

Το υπέροχο αυτό κτίριο έχει ορθογώνια κάτοψη με τρία κλίτη, δίρριχτη στέγη που υποστηρίζεται από κεντρικούς κίονες και ημικίονες από την κορυφή των τοίχων, όπου η αρχική διακόσμηση είναι ακόμα ορατή. 

Στο πίσω μέρος της Βασιλικής είναι το δικαστήριο, το οποίο μπορεί κανείς να επισκεφθεί μέσω μιας ξύλινης σκάλας. Οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στη Βασιλική μόνο από την πλαϊνή είσοδο του κτιρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια