Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Σύλληψη 43χρονου για αρχαιοκαπηλία στη Κρήτη

Συνελήφθη, στις 16.09.2015 το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακ...


Σύλληψη 43χρονου για αρχαιοκαπηλία στη Κρήτη

Συνελήφθη, στις 16.09.2015 το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου Κρήτης, 43χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σήμερα (16.09.2015) το πρωί, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας σε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 43χρονου, βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση, στην οποία τα είχε πετάξει ο συλληφθείς, εντός πλαστικού σάκου, μεταλλικό βραχιόλι χειρός, δύο (2) μεταλλικοί αμφορείς, μεταλλικό κεφάλι ,που απεικονίζει ανθρώπινη μορφή, μεταλλικό ανθρώπινο σώμα και δύο μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ακολούθησαν έρευνες από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας στην οικία του 43χρονου και σε οίκημα που χρησιμοποιείται ως αποθήκη, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πήλινη σφήνα, μεταλλικό αντικείμενο τύπου νομίσματος , μαρμάρινο άγαλμα και πέντε φωτογραφίες που απεικόνιζαν το μαρμάρινο άγαλμα.

Σύλληψη 43χρονου για αρχαιοκαπηλία στη Κρήτη

Σύλληψη 43χρονου για αρχαιοκαπηλία στη Κρήτη

Σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση αρμόδιου υπαλλήλου Εφορίας Αρχαιοτήτων Ν. Ηρακλείου, το εν λόγω άγαλμα εμπίπτει στις διατάξεις της Νομοθεσίας για την προστασία των Αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ανωτέρω αντικείμενα παρελήφθησαν από την αρμόδια Υπηρεσία Αρχαιοτήτων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Καστελλίου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.


Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια