Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Επιτέλους φύλακες στον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα

Την άμεση τοποθέτηση μόνιμου προσωπικού για την φύλαξη του ναού του Επικούρειου Απόλλωνα ανακοίνωσε το Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλ...


Επιτέλους φύλακες στον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα

Την άμεση τοποθέτηση μόνιμου προσωπικού για την φύλαξη του ναού του Επικούρειου Απόλλωνα ανακοίνωσε το Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μετά την ανάδειξη του θέματος, αποφασίστηκε η άμεση δρομολόγηση για την τοποθέτηση μόνιμου προσωπικού στον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες φύλαξης του μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το σχετικό αίτημα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού έλαβε την έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και έτσι πέντε μόνιμοι φύλακες θα προσληφθούν στην Τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα προέκυψε έπειτα από τη συνταξιοδότηση του τελευταίου φύλακα του ναού και το επακόλουθο κλείσιμό του για το κοινό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΥΦΑ Ιωάννη Μαυρικόπουλο, «το πρόβλημα έχει τις ρίζες του στην αποτυχία του υπουργείου Πολιτισμού να επωφεληθεί «της κινητικότητας στο Δημόσιο για να καλύψει τις ελλείψεις φυλακτικού προσωπικού».


Δεν υπάρχουν σχόλια