Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κεντήματα από την Πόλη

Λεπτομέρεια από το Πέτασμα Ωραίας Πύλης της κεντήτριας Κοκόνας του Ρολογά. Εργαστήριο της Κωνσταντινούπολης, 19ος αιώνας. Το Βυζαντινό...

Κεντήματα από την Πόλη
Λεπτομέρεια από το Πέτασμα Ωραίας Πύλης της κεντήτριας Κοκόνας του Ρολογά.
Εργαστήριο της Κωνσταντινούπολης, 19ος αιώνας.
Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ανοίγει πάλι τις πύλες του στο κοινό για να προβάλλει ΤΟ ΕΚΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ, ένα θεσμό που  καθιέρωσε πρώτο το Μουσείο στην Ελλάδα το 2000. 

Κεντήματα από την Πόλη

Με τίτλο «Κεντήματα από την Πόλη» παρουσιάζεται από τις 3 Νοεμβρίου και ως το τέλος του έτους, η έκθεση χρυσοκέντητων αμφίων που αποδίδονται στα εργαστήρια κεντητικής της ελληνικής κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη τον 19ο αιώνα.

Με αφορμή το Πέτασμα Ωραίας Πύλης της Κοκόνας του Ρολογά, καθώς αναφέρει η επιγραφή πάνω στο κέντημα, ανασύρονται από τις αποθήκες πέντε ακόμα άμφια που έχουν μια ενδιαφέρουσα ιστορία να μας διηγηθούν. 

Κεντήματα από την Πόλη
Λεπτομέρεια από επιγονάτιο. Αποδίδεται σε εργαστήριο της Κωνσταντινούπολης του 19ου αιώνα.
Κεντήματα από την Πόλη
Λεπτομέρεια από επιμανίκιο με παράσταση της Προσκύνησης του Βρέφους. Αποδίδεται σε εργαστήριο της Κωνσταντινούπολης του 19ου αιώνα.

Νήματα και βελονιές, μαργαριτάρια, πούλιες και τιρτίρ εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη και φανερώνουν μιας υψηλής ποιότητας τέχνη με άψογη τεχνική εκτέλεση.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν θεματικές ξεναγήσεις στις 18 και 25 Νοεμβρίου και στις 9 και 16 Δεκεμβρίου, στις 12:00 και θα δοθεί διάλεξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια