Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εξερευνήστε την Ιορδανία με το Google Street View

Σε ένα μαγευτικό ταξίδι στην αρχαία πέτρα της Ιορδανίας και τα σπουδαιότερα μνημεία της, με συνοδό τη Βασίλισσα της χώρας, μας προσκ...


Εξερευνήστε την Ιορδανία με το Google Street View

Σε ένα μαγευτικό ταξίδι στην αρχαία πέτρα της Ιορδανίας και τα σπουδαιότερα μνημεία της, με συνοδό τη Βασίλισσα της χώρας, μας προσκαλεί η Google μέσω της πλατφόρμας πανοραμικών φωτογραφιών Street View.

Στο post του επίσημου blog της εταιρείας, η δημοφιλής εστεμμένη, Rania Al Abdullah της Ιορδανίας, εγκωμιάζει την τεχνολογία της Google, η οποία δίνει στην Ιορδανία την ευκαιρία να μοιραστεί την πολιτιστική της κληρονομία με τον κόσμο, και συγκεκριμένα 30 μνημεία ιστορικής σημασίας, μεταξύ των οποίων και η ηλικίας 2.000 ετών πόλη της Πέτρα. Ενός από τα επτά θαύματα του κόσμου που δέχεται καθημερινά πάνω από 2500 τουρίστες και ήταν κρυμμένη έως τις αρχές του 1800.

Οι επισκέπτες του Street View, έχουν την ευκαιρία να μεταφερθούν από την οθόνη του υπολογιστή τους στο 3.000 θέσεων Ρωμαϊκό Θέατρο της Γέρασα (Αντιόχεια), την Ερυθρά και την Νεκρά Θάλασσα αλλά και να θαυμάσουν τα απίστευτης ομορφιάς ψηφιδωτά, όπως τον χάρτη του 6ου αιώνα με τις λεζάντες στα Ελληνικά, που βρίσκεται στον ορθόδοξο ναό του Αγ. Γεωργίου στην Μάνταμπα, μεταξύ άλλων. Σε αρκετά σημεία του εικόνικού ταξιδιού, η Google έχει παραθέσει κι έναν ψηφιακό ξεναγό που αφηγείται την ιστορία του κάθε μνημείου, αρκεί να πατήσετε το ηχείο, στην επάνω δεξιά πλευρά της οθόνης. 

Εξερευνήστε την Ιορδανία με το Google Street View

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο για την Ιορδανία, σε αφήγηση της Βασίλισσας της Χώρας, το οποίο αποτελεί το πέμπτο μεγάλο έργο του Google Street View στον Αραβικό κόσμο, μετά τις Πυραμίδες της Giza, αλλά και το Burj Khalifa. στο Dubai:



Ξεκινήστε την περιήγηση από αυτό το σύνδεσμο .




Πηγή: Σπ. Παπαδουλάκης, LiFO

Δεν υπάρχουν σχόλια