Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Sotheby's: Σε υψηλές τιμές πουλήθηκαν έργα Φιλελλήνων

Άποψη του Ναού του Δία και της Ακρόπολης Γάλλος ιδιώτης συλλέκτης και ιδιώτης συλλέκτης εκτός Ελλάδας αγόρασαν, έργα του de Crissé κ...


Sotheby's: Σε υψηλές τιμές πουλήθηκαν έργα Φιλελλήνων
Άποψη του Ναού του Δία και της Ακρόπολης
Γάλλος ιδιώτης συλλέκτης και ιδιώτης συλλέκτης εκτός Ελλάδας αγόρασαν, έργα του de Crissé και Cassas, αντιστοίχως, που κινήθηκαν σε υψηλές τιμές.

Σε πολύ καλές τιμές κινήθηκαν τα δύο έργα με φιλελληνικό θέμα που έβγαλε στο σφυρί ο οίκος Sotheby's χθες, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της δημοπρασίας 19th Century European Paintings.

Γάλλος ιδιώτης συλλέκτης αγόρασε προς 209,000 GBP (286,977 EUR) τον πίνακα, λάδι σε καμβά, του Turpin de Crissé (1782 - 1859) «Άποψη του Ναού του Δία και της Ακρόπολης» (υπογεγραμμένο από τον Crisse, με χρονολογία 1804 κάτω αριστερά). Το έργο ξεπέρασε την τιμή εκτίμησής του που ήταν 150,000-200,000 GBP.  

Sotheby's: Σε υψηλές τιμές πουλήθηκαν έργα Φιλελλήνων
Μνημείο Φιλοππάπου
Έναντι 50,000 GBP / 68,655 EU, ιδιώτης συλλέκτης εκτός Ελλάδας αγόρασε την ακουαρέλα «Το μνημείο του Φιλοπάππου στην Αθήνα» (υπογεγραμμένο από τον L. F. Cassas / με χρονολογία 1821). Η τιμή εκτίμησης του έργου ήταν  40,000-60,000 GBP. 

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Φράγκο Head of Greek Art του οίκου: «Αυτά τα αποτελέσματα αντανακλούν την εξαιρετική ποιότητα των έργων αυτών και τη διεθνή τους απήχηση». Ο ίδιος δήλωσε ακόμα: «Ενθουσιάστηκα βλέποντας τον συναρπαστικό πίνακα από τον Turpin de Crissé που αποτυπώνει την Αθήνα στην αυγή του 19ου αιώνα να πωλείται σε έναν Γάλλο ιδιώτη συλλέκτη, και αντίστοιχα, την υπέροχη ακουαρέλα του αρχαίου ελληνικού μνημείου από τον Cassas να πηγαίνει σε έναν ιδιώτη συλλέκτη εκτός Ελλάδος».


Πηγή: The TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια