Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαία νομίσματα βρέθηκαν στην βυθισμένη βασιλική της Νίκαιας

Οι αρχαιολογικές εργασίες συνεχίζονται στην βυθισμένη Ρωμαϊκή βασιλική που ανακαλύφθηκε στις αρχές του 2015 στη λίμνη της Νίκαιας στην...

Αρχαία νομίσματα βρέθηκαν στην βυθισμένη βασιλική της Νίκαιας

Οι αρχαιολογικές εργασίες συνεχίζονται στην βυθισμένη Ρωμαϊκή βασιλική που ανακαλύφθηκε στις αρχές του 2015 στη λίμνη της Νίκαιας στην βορειοδυτική επαρχία Προύσα της Τουρκίας. Τα πιο πρόσφατα ευρήματα είναι σαράντα χάλκινα νομίσματα.


Οι ανάγλυφες όψεις των νομισμάτων έχουν σχεδόν ξεθωριάσει με την πάροδο του χρόνου, αλλά οι επιστημονικές έρευνες θα αποκαλύψουν σε ποια χρονολογική περίοδο ανήκουν, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους.

Οι ίδιοι λένε ότι τα νομίσματα θα μπορούσαν να χρονολογούνται σε οποιαδήποτε περίοδο μεταξύ 3ου και 16ου αιώνα μ.Χ.

Οι ενάλιες εργασίες που πραγματοποιούνται από αρχαιολόγους του τμήματος Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Uludağ, σε συνεργασία με τον δήμο Προύσας έχουν ως στόχο την μετατροπή της βασιλική σε τουριστικό αξιοθέατο.

Η ρωμαϊκή βασιλική, η οποία βρίσκεται σε βάθος μόλις 2 μέτρων, ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εναέριας φωτογράφισης της περιοχής, στα πλαίσια απογραφής των ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων. Αρχαιολόγοι, ιστορικοί και ιστορικοί της τέχνης πιστεύουν ότι το κτήριο κατέρρευσε κατά τη διάρκεια σεισμού στην περιοχή το 740 μ.Χ.


Δεν υπάρχουν σχόλια