Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το ταξίδι της Κυμοθόης

Η αρχαιολόγος Εύη Παπαδοπούλου και ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Ξανθούλης με αφορμή το βιβλίο-CD Το ταξίδι της Κυμοθόης των εκδόσεων Κα...


Το ταξίδι της Κυμοθόης

Η αρχαιολόγος Εύη Παπαδοπούλου και ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Ξανθούλης με αφορμή το βιβλίο-CD Το ταξίδι της Κυμοθόης των εκδόσεων Καλέντη, σας προσκαλούν σ' ένα μαγευτικό όσο και διασκεδαστικό ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα. 

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα υπέροχο αρχαιολογικό-μουσικό παραμύθι που η μαγεία του κρύβεται στα βάθη των αιώνων και στις χορδές μιας επτάχορδης λύρας. 

Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου

Είσοδος ελεύθερη.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ΙΑΝΟS CAFÉ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το ταξίδι της Κυμοθόης«Μια ιστορία θα σας πω από τα παλιά φερμένη. Σαν το θησαυρό κρατά η θάλασσα κρυμμένη»

Η γοργόνα Κυμοθόη μάς ταξιδεύει σε πολιτείες μακρινές, αλλοτινές, που ίσως τα μεγάλα κύματα των καιρών τις σκέπασαν, αλλά δε λησμονήθηκαν, καθώς θα αποτελούν πάντοτε κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού.

Στο υπέροχο ταξίδι της από το παρόν στο παρελθόν αποκαλύπτει μυστικά που ο χρόνος κρατά καλά κρυμμένα… μόνο που για να τα δεις χρειάζονται τα μάτια της φαντασίας.

Ένα μουσικό παραμύθι που ζωντανεύει τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, την καθημερινότητα και τους θησαυρούς του, εξοικειώνοντας παράλληλα τα παιδιά με την επιστήμη της αρχαιολογίας.

Το cd σε σύνθεση του Νίκου Ξανθούλη δίνει μια μοναδική υπόσταση σε ένα βιβλίο που ταξιδεύει τους μικρούς και τους μεγάλους στον ελληνικό πολιτισμό μέσα από τις μελωδίες της επτάχορδης αρχαίας ελληνικής λύρας.

Οι ζωγραφιές της Κατερίνας Βερούτσου αποτυπώνουν με σεβασμό αλλά και δημιουργική διάθεση τον αρχαίο κόσμο, ανοίγοντας πολλά μονοπάτια φαντασίας και γνώσης.

Οι συντελεστές:

Το ταξίδι της ΚυμοθόηςΗ Εύη Παπαδοπούλου είναι αρχαιολόγος, Διδάκτωρ Προϊστορικής Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 1996 υπήρξε ενεργό μέλος σε ανασκαφές στην Πάτρα, στη Ν. Όλυνθο Χαλκιδικής, στη Δωδώνη, στην Ιθάκη και στην Ιορδανία, εποπτεύοντας την αρχαιολογική έρευνα και εκπαιδεύοντας παράλληλα φοιτητές στην τεχνική της ανασκαφής. Έχει εργαστεί στην Α΄ και Β΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ανασκάπτοντας σε σωστικές ανασκαφές, καταγράφοντας ευρήματα, διοργανώνοντας εκθέσεις και πραγματοποιώντας ξεναγήσεις υψηλών επισκεπτών. Στο πλαίσιο της αρχαιολογικής της δραστηριότητας εργάστηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού (στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Έχει μετάσχει σε αρχαιολογικά συνέδρια, δημοσιεύοντας άρθρα σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Στο πλαίσιο της πολιτιστικής της δράσης γράφει αρχαιολογικά παραμύθια, με απώτερο σκοπό την προσέγγιση της αρχαιολογικής επιστήμης και τη μετάδοση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στο ευρύ κοινό.


Το ταξίδι της ΚυμοθόηςΟ Νίκος Ξανθούλης είναι συνθέτης, Επιστημονικός Συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών και Καθηγητής – Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Υπηρέτησε για είκοσι πέντε χρόνια ως κορυφαίος Α΄ τρομπετίστας της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (1984-2009). Από το 2009 έως το 2012 υπήρξε υπεύθυνος των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η έρευνά του με θέμα την αρχαία ελληνική μουσική χαίρει διεθνούς αναγνώρισης. Έχει στο ενεργητικό του οκτώ προσωπικούς δίσκους και συμμετείχε σε άλλους τέσσερις ομαδικούς. Συνθετικά έχει ασχοληθεί κυρίως με τις παιδικές όπερες, δύο από τις οποίες έχουν ανέβει στην Εθνική Λυρική Σκηνή καθώς και με τη μουσική για το αρχαίο θέατρο. Έχει αναβιώσει την τεχνική του παιξίματος της αρχαίας λύρας. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.



Η Κατερίνα Βερούτσου γεννήθηκε στην Πάτρα. Μεγάλωσε στη Βόρεια Αμερική και σπούδασε ζωγραφική στο Concordia University of Montreal. Εργάζεται ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων και έχει στο ενεργητικό της πάνω από εκατόν πενήντα τίτλους εκπαιδευτικών και λογοτεχνικών βιβλίων. Είναι κάτοχος του Κρατικού Βραβείου Εικονογράφησης 2009, για το βιβλίο «Νεράιδα στο Έλατο». Έχει επίσης βραβευτεί το 2010 και το 2014 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου για την εικονογράφηση των βιβλίων «Το ταλέντο του Ήλιου» και «Είναι κάτι που μένει».


Πηγή: Ιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια