Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Απόβαση» στην Ερμούπολη σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Σκηνή από την ταινία «Between Times» Κυκλαδικά ειδώλια που ταξιδεύουν μέσα σε μια μουσειοσυσκευή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, εργα...


«Απόβαση» στην Ερμούπολη σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Σκηνή από την ταινία «Between Times»
Κυκλαδικά ειδώλια που ταξιδεύουν μέσα σε μια μουσειοσυσκευή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, εργαστήρια από έμπειρους εκπαιδευτές και προβολές για μικρούς και μεγάλους με ταινίες της καλύτερης κινηματογραφικής σοδειάς. 

Ένα διήμερο δράσεων, που εντάσσονται στο πλαίσιο του συριανού Καρναβαλιού, προτείνει σήμερα και αύριο το Animasyros, Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων καθώς ετοιμάζεται για την πρώτη του εαρινή απόβαση στην Ερμούπολη και στο θέατρο Απόλλων. Σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνονται προβολές βραβευμένων ταινιών ανιμέισον για παιδιά και ενήλικες καθώς και εφαρμοσμένων εργαστηρίων κινουμένων σχεδίων για παιδιά (σε συνεργασία με το Comicdom) και άτομα με αναπηρία. 

Παράλληλα, «τρέχει» και το πρόγραμμα Νεολαία σε Κίνηση, στο πλαίσιο του οποίου εκπρόσωποι φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέματα νεολαίας παρουσιάζουν ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες κινητικότητας και ευκαιρίες για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της πολιτιστικής βιομηχανίας. 

Τα πρωινά εργαστήρια θα διαδέχονται απογευματινές και βραδινές προβολές κινουμένων σχεδίων για παιδιά και ενήλικες, που έχουν προβληθεί και ξεχωρίσει σε προηγούμενες εκδόσεις του φεστιβάλ. Φέτος, το Animasyros εγκαινιάζει, επίσης, τη θεσμική συνεργασία του με το μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ animation στον κόσμο, εκείνο του Ανεσί (Annecy International Animation Film Festival) κατοχυρώνοντας τη θέση του στην ελίτ των ευρωπαϊκών φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων.


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια