Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Συνεχίζονται οι ανασκαφικές έρευνες στα Πευκάκια Βόλου

Θα συνεχιστούν οι ανασκαφικές εργασίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας στα Πευκάκια του Βόλου σε συνεργασία με το Τμήμα ΙΑΚΑ του Πα...

Συνεχίζονται οι ανασκαφικές έρευνες στα Πευκάκια Βόλου

Θα συνεχιστούν οι ανασκαφικές εργασίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας στα Πευκάκια του Βόλου σε συνεργασία με το Τμήμα ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του πενταετούς προγράμματος 2016-2020. 

Τη σχετική άδεια συνέχισης των ανασκαφών μέχρι το τέλος του 2016, έδωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Μπαλτάς.

Διευθύντρια των ερευνών από πλευράς της ΕΦΑ Μαγνησίας να είναι η Προϊσταμένη της Εφορείας Δρ Ανθή Μπάτζιου Ευσταθίου, ενώ, από πλευράς του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ΙΑΚΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τη δειύθυνση να έχει η Αναπληρώτρια καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας Δρ. Ιφιγένεια Τουρναβίτου.

Κατά το 2016 προβλέπεται να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εργασίες:

1. Ολοκλήρωση της ανασκαφικής έρευνας του χώρου για την ολοκλήρωση της κάτοψής του.
2. Αναλυτική και συστηματική μελέτη της μυκηναϊκής και ελληνιστικής κεραμικής με συντήρηση, σχεδίαση, φωτογράφιση, καταγραφή του αρχαιολογικού υλικού.
3. Μελέτη των μικρών ευρημάτων, του αρχαιοβοτανολογικού υλικού, του σκελετικού και οδοντικού υλικού του τάφου που ανασκάφηκε το 2013.


Πηγή: The Newspaper

Δεν υπάρχουν σχόλια