Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Λακωνία: Ανοιχτό για λίγες ημέρες το Κάστρο Γερακίου

Επισκέψιμο για τρεις ημέρες θα είναι τον Αύγουστο, το Κάστρο Γερακίου στον Δήμο Ευρώτα Λακωνίας. Σύμφωνα με απόφαση της αρμόδιας Εφορε...

Λακωνία: Ανοιχτό για τρεις ημέρες το Κάστρο Γερακίου

Επισκέψιμο για τρεις ημέρες θα είναι τον Αύγουστο, το Κάστρο Γερακίου στον Δήμο Ευρώτα Λακωνίας. Σύμφωνα με απόφαση της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, η μεσαιωνική καστροπολιτεία θα είναι ανοικτή στις 11, 18 και 25 Αυγούστου, από τις 8:00 έως τις 14:00. 

Το κάστρο είναι κτισμένο σε χαμηλό λόφο στις νοτιοδυτικές πλαγιές του Πάρνωνα κοντά στο χωριό Γεράκι. Ιδρύθηκε από τον βαρώνο Γκι ντε Νιβελέ το 1209 και παρέμεινε υπό φράγκικη κατοχή έως το 1259. Μετά την ήττα των Φράγκων στη μάχη της Πελαγονίας (1259), παραχωρήθηκε το 1262 στους Βυζαντινούς και αποτελεί στήριγμα του Δεσποτάτου του Μυστρά (1262-1460). 

Μέσα στο Κάστρο σώζεται ο ναός του Αγ. Γεωργίου και λείψανα αστικών κτηρίων, ενώ και γύρω από αυτό υπάρχουν λείψανα κτηρίων και ναοί. 

Οι Ενετοί γίνονται κύριοι του κάστρου στα τέλη του 17ου αιώνα και μέχρι το 1715, οπότε το κάστρο καταλαμβάνεται από τους Τούρκους. Εγκαταλείφθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα.


Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια