Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Βουτιά» στην εξέλιξη με την Google

Ένα διαδραστικό ταξίδι... ζωής στον πλανήτη μπορούν να απολαύσουν οι απανταχού χρήστες μέσα από το εικονικό μουσείο Google Arts&Cu...

«Βουτιά» στην εξέλιξη με την Google

Ένα διαδραστικό ταξίδι... ζωής στον πλανήτη μπορούν να απολαύσουν οι απανταχού χρήστες μέσα από το εικονικό μουσείο Google Arts&Culture.

Την δυνατότητα να συναντήσουν... δεινόσαυρους και άλλα προϊστορικά «τέρατα» που κυρίευαν τη Γη και τη θάλασσα πριν από εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, έχουν πλέον οι λάτρεις της τεχνολογίας με τη βοήθεια της Google. Ο λόγος για το Google Arts & Culture: ένα παγκόσμιο εικονικό μουσείο το οποίο άνοιξε τις πύλες του και μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και συσκευών Android και iOS υπό μορφή εφαρμογής, καλεί τους απανταχού λάτρεις της ιστορίας και της περιπέτειας να «ταξιδέψουν» σε έναν ξεχασμένο κόσμο όπου γεννήθηκε και εξελίχθηκε η ζωή στον πλανήτη μας.

Εικονική αναδρομή στο παρελθόν

Σε συνεργασία με 50 κορυφαία μουσεία και επιστήμονες από όλον τον κόσμο – μεταξύ των οποίων το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας όπως επίσης και τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου και του Βερολίνου -, η Google κατάφερε να συγκεντρώσει το πολύτιμο υλικό. Ετσι, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν πάνω από 150 διαδραστικές ιστορίες από ειδικούς, να θαυμάσουν 300.000 φωτογραφίες και βίντεο, ενώ οι πιο τολμηροί έχουν τη δυνατότητα να «βυθιστούν» σε περισσότερες από 30 περιηγήσεις εικονικής πραγματικότητας με τη βοήθεια του Google Cardboard.



«Θέλαμε να δείτε και εσείς πώς φαίνονταν αυτά τα πελώρια πλάσματα» περιγράφει ο αμερικανικός κολοσσός μέσα από το επίσημο Blog του. «Για τον λόγο αυτόν, συνεργαστήκαμε με οικολόγους, παλαιοντολόγους και βιολόγους, για να προσθέσουμε εικονικό δέρμα και να συμπληρώσουμε οστά στους διατηρημένους σκελετούς».

«Βουτιά» στην εξέλιξη με την Google

«Από το μέγεθος του ματιού του «ζωντανού» εκθέματος μέχρι τη θέση του ρύγχους, την κάμψη του αυχένα, την υφή και τις πτυχώσεις του δέρματος, όλα σχεδιάστηκαν από την αρχή και στην πορεία ελέχθησαν ενδελεχώς από τους επιστήμονες. Για “ενισχυμένη” εμπειρία, χρησιμοποιήστε τη μάσκα εικονικής πραγματικότητας Google Cardboard και κοιτάξετε το τέρας στα μάτια!».

Μοναδική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους

Μέσα από το Google Arts&Culture και με τη βοήθεια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, ο χρήστης μπορεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω κατά 4,6 δισ. χρόνια και να ταξιδέψει στην ιστορία της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη – από την δημιουργία του ηλιακού συστήματος μέχρι την εμφάνιση και την εξαφάνιση των δεινοσαύρων. Με τη βοήθεια του Street View της Google μπορεί ακόμα να περιπλανηθεί ανάμεσα στους δεινοσαύρους της Νέας Υόρκης, να εξερευνήσει περισσότερα από 30 μουσεία Φυσικής Ιστορίας από την Αυστραλία μέχρι τη Ρωσία ή ακόμα να βουτήξει στα βαθιά, παρέα με τις θαλάσσιες χελώνες στα ανοιχτά της Βραζιλίας.

«Βουτιά» στην εξέλιξη με την Google

«Βουτιά» στην εξέλιξη με την Google

Η νέα συλλογή εγκαινιάστηκε προχθές online και μέσω της εφαρμογής για κινητά Google Arts&Culture για iOS και Android. Για τους εκπαιδευτικούς, υπάρχουν πάνω από 20 νέες ειδικά διαμορφωμένες περιηγήσεις της Google για μια μοναδική εμπειρία εξερεύνησης για δασκάλους και μαθητές.


Πηγή: Ε. Βενιού, Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια