Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κατέρρευσε η αρχαία δεξαμενή της Ιεράπολης λόγω σεισμών

Δύο μικροί σεισμοί που έλαβαν χώρα την περασμένη εβδομάδα στη νοτιοδυτική Τουρκία προκάλεσαν καταρρεύσεις στην δεξαμενή της αρχαίας Ιε...

Κατέρρευσε η αρχαία δεξαμενή της Ιεράπολης λόγω σεισμών

Δύο μικροί σεισμοί που έλαβαν χώρα την περασμένη εβδομάδα στη νοτιοδυτική Τουρκία προκάλεσαν καταρρεύσεις στην δεξαμενή της αρχαίας Ιεράπολης της Φρυγίας.

Ο πρώτος σεισμός, μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στην περιοχή την 27η Σεπτεμβρίου, ακολουθούμενη από άλλες δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, την επόμενη μέρα. Μικρότεροι μετασεισμοί έγιναν επίσης αισθητοί στην περιοχή.

Οι σεισμοί είχαν σαν αποτέλεσμα την κατάρρευση αρχαίας δεξαμενής, η οποία είναι η πηγή των διάσημων πηγών στο Pamukkale και ανήκει στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Τούρκοι αρχαιολόγοι ερεύνησαν την περιοχή και επιβεβαίωσαν τις καταρρεύσεις της αρχαίας δεξαμενής στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας γύρω από τα μέρη της δεξαμενής που έχουν καταρρεύσει, ενώ η περιοχή εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτή για τους επισκέπτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια