Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού στο Ευπαλίνειο Υδραγωγείο

Το Ευπαλίνειο Υδραγωγείο στο Πυθαγόρειο της Σάμου, το σπουδαίο μνημείο κατασκευαστικής τεχνικής του 6ου π.χ. αιώνα επισκέφτηκε η υπουρ...

Επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού στο Ευπαλίνειο Υδραγωγείο

Το Ευπαλίνειο Υδραγωγείο στο Πυθαγόρειο της Σάμου, το σπουδαίο μνημείο κατασκευαστικής τεχνικής του 6ου π.χ. αιώνα επισκέφτηκε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου. 

Αφορμή για την επίσκεψη υπήρξε η διοικητική παράδοση-παραλαβή του έργου «Αποκατάσταση, συντήρηση και ανάδειξη του Ευπαλίνειου Υδραγωγείου στο Πυθαγόρειο Σάμου» από τον φορέα υλοποίησης, την Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων (ΔΑΑΜ), στον φορέα διαχείρισης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σάμου και Ικαρίας. 

Με την άφιξη της στη Σάμο, η Λυδία Κονίορδου συναντήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πυθαγορείου με εκπροσώπους της ΔΑΑΜ και ΕΦΑ Σάμου-Ικαρίας. Η συζήτηση που ακολούθησε αφορούσε την ενημέρωση της Υπουργού για τις πρόσφατες εργασίες στο Ευπαλίνειο Υδραγωγείο, η ανάδειξη του οποίου θα προσελκύσει ροές πολιτιστικού τουρισμού σε διεθνές επίπεδο. Όπως και τις δυνατότητες άρτιας διαχείρισης και λειτουργίας του μνημείου. 

Στη συνέχεια η υπουργός μετέβη στον χώρο του υδραγωγείου και διέσχισε το μήκους 1036 μέτρων αμφίστομο όρυγμα. Η Λυδία Κονιόρδου για να αποκτήσει μία πληρέστερη εικόνα του αρχαίου τεχνικού έργου επισκέφτηκε τις πηγές, τον αγωγό και τη δεξαμενή του Υδραγωγείου. 

Η παραμονή της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Σάμο έκλεισε με ξενάγηση στο Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο του Ηραίου. 

Την Λυδία Κονιόρδου συνόδευε τεχνικό κλιμάκιο του υπουργείου, που αποτελούσαν οι: Δημοσθένης Σβολόπουλος, προϊστάμενος της ΔΑΑΜ, Αθανάσιος Κάλφας προϊστάμενος τμήματος έργων της ΔΑΑΜ. Βασίλης Σούλης Αρχιτέκτονας της ΔΑΑΜ. Αλέξανδρος Λαγόπουλος Αρχιτέκτονας-συνεργάτης στο Γραφείου Υπουργού. Επίσης έδωσαν το παρόν: ο Παναγιώτης Χατζηδάκης, Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σάμου-Ικαρίας, ο βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης και μέλη της ανάδοχου εταιρείας.

Η έναρξη λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.


Πηγή: ΥΠΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια