Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Έρχονται οι Οδύσσειες στο περιστύλιο της Βουλής

Ιστορίες για το διαρκές ταξίδι στις θάλασσες του ελληνισμού θα «αφηγούνται» από τον Μάρτιο, στο Περιστύλιο του Μεγάρου της Βουλής των ...

Έρχονται οι Οδύσσειες στο περιστύλιο της Βουλής

Ιστορίες για το διαρκές ταξίδι στις θάλασσες του ελληνισμού θα «αφηγούνται» από τον Μάρτιο, στο Περιστύλιο του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων, οι «Μικρές Οδύσσειες».

Ιστορίες για το διαρκές ταξίδι στις θάλασσες του ελληνισμού θα «αφηγούνται» από τον Μάρτιο, στο Περιστύλιο του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων, οι «Μικρές Οδύσσειες». Η έκθεση, ο πλήρης τίτλος της οποίας είναι «Μικρές Οδύσσειες: εικόνες του ταξιδιού στις ελληνικές θάλασσες από την προϊστορική αρχαιότητα στους νεώτερους χρόνους», θα περιλαμβάνει εκθέματα από τους δυο φορείς που τη διοργανώνουν, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν 35 επιλεγμένες αρχαιότητες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που φυλάσσονται στις αποθήκες του και έρχονται για πρώτη φορά στο φως, καθώς και 21 ζωγραφικοί πίνακες και 21 χάρτες από τη Συλλογή Έργων Τέχνης και τη Χαρτοθήκη της Βιβλιοθήκης της Βουλής. Η έκθεση είναι «συνοδοιπόρος» της περιοδικής έκθεσης «Οδύσσειες», που εγκαινιάστηκε στο Μουσείο στις 3 Οκτωβρίου του 2016 και που αποτελεί την κεντρική εκδήλωση εορτασμού των 150 χρόνων από τη θεμελίωσή του.

Έρχονται οι Οδύσσειες στο περιστύλιο της Βουλής

«Είναι η οδυσσειακή παρακαταθήκη σε μια διαφορετική παραλλαγή», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρία Λαγογιάννη, διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, αναφερόμενη στις «Μικρές Οδύσσειες» που προέκυψαν ως ανταπόδοση στην προηγούμενη περιοδική έκθεση «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια? Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος-19ος αι.». Η έκθεση αυτή, που παρουσιάστηκε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από τον Σεπτέμβριο 2015 έως τα τέλη Ιουλίου 2016, αποτέλεσε συνδιοργάνωση με τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, η οποία και δάνεισε για την πραγματοποίησή της 14 πρωτότυπα έργα τέχνης και 22 εικονογραφημένες εκδόσεις από τις συλλογές της.


Πηγή: The TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια