Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νέες εργασίες στο αρχαίο λιμάνι της Καισάρειας

Γενική άποψη των αναστηλωτικών εργασιών στο αρχαίο λιμάνι της Καισάρειας. Οι αρχαιολόγοι στο Ισραήλ έχουν αρχίσει να εργάζονται για να...

Νέες εργασίες στο αρχαίο λιμάνι της Καισάρειας
Γενική άποψη των αναστηλωτικών εργασιών στο αρχαίο λιμάνι της Καισάρειας.
Οι αρχαιολόγοι στο Ισραήλ έχουν αρχίσει να εργάζονται για να αποκαταστήσουν έναν αρχαίο ναό της ρωμαϊκής περιόδου που χτίστηκε στην σημερινή Μεσογειακή πόλη της Καισάρειας.

Στο πλαίσιο ενός έργου, ύψους 27 εκατομμυρίων δολαρίων, που αποσκοπεί στον τριπλασιασμό της τουριστικής κίνησης, εκατοντάδες εργάτες ύψωσαν σκαλωσιές, καθάρισαν τα κατάλοιπα και άρχισαν ανασκαφές γύρω από τα ερείπια που βρίσκονταν στον χώρο πάνω από 2000 χρόνια.

Η Καισάρεια ήταν μια ζωντανή ρωμαϊκή μητρόπολη που χτίστηκε προς τιμή του αυτοκράτορα Αυγούστου Καίσαρα από τον βασιλιά Ηρώδη, ο οποίος κυβέρνησε την Ιουδαία από το 37 π.Χ. μέχρι το θάνατό του το 4 π.Χ.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς, ο ναός βρισκόταν πολύ ψηλά, πάνω από τον αρχαίο ορίζοντα, ίσως τόσο ψηλά όσο η Ακρόπολη της Αθήνας. Από εκεί κάποιος θα μπορούσε να δει από μακριά τα πλοία που ταξιδεύουν προς την ιερή γη.


Η Καισάρεια προσελκύει ήδη περίπου 1 εκατομμύριο τουρίστες κάθε χρόνο, οι οποίοι μπορούν να περπατήσουν ανάμεσα στα ερείπια υδραγωγείων και στο παλαιότερο ρωμαϊκό θέατρο της περιοχής.

Το έργο έχει ως στόχο την μετατροπή της πόλης σε σημαντικό αρχαιολογικό χώρο του Ισραήλ, μόλις τον δεύτερο, μετά την Ιερουσαλήμ. Η Ισραηλινή Αρχή Αρχαιοτήτων ελπίζει ότι η αποκατάσταση του ναού θα τριπλασιάσει τελικά τον αριθμό των επισκεπτών.

Η πρώτη φάση - η αποκατάσταση ενός συστήματος τεσσάρων θόλων - θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Νέες εργασίες στο αρχαίο λιμάνι της Καισάρειας
Η κεφαλή του Ασκληπιού, θεού της ιατρικής
και όστρακο χαραγμένο με το σύμβολο της επτάφωτης λυχνίας.
"Η συνολική εμπειρία του επισκέπτη θα είναι εντελώς διαφορετική, θα είναι σε θέση να αισθανθεί την ατμόσφαιρα και να κατανοήσει πραγματικά την ουσία του κτιρίου", δήλωσε ο Doron Ben-Ami, αρχαιολόγος της Αρχής. 

Η ανασκαφή έχει αποκαλύψει και κάποιες εκπλήξεις, όπως ένα όστρακο χαραγμένο με το σύμβολο της επτάφωτης λυχνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια