Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η Ένωση Αρχαιολόγων Ελλάδος "Ηώς" για τις ανασκαφές στις περιοχές της ΔΕΗ

Η γενική συνέλευση της Ένωσης Αρχαιολόγων Ελλάδος "Ηώς" εξέδωσε ψήφισμα σχετικά το θέμα της πρόσληψης αρχαιολόγων στις ανασκ...

Η Ένωση Αρχαιολόγων Ελλάδος "Ηώς" για τις ανασκαφές στις περιοχές της ΔΕΗ

Η γενική συνέλευση της Ένωσης Αρχαιολόγων Ελλάδος "Ηώς" εξέδωσε ψήφισμα σχετικά το θέμα της πρόσληψης αρχαιολόγων στις ανασκαφές της Φλώρινας και Κοζάνης με χρηματοδότηση της ΔΕΗ.

Με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων και αναπαραγωγή ανακριβών στοιχείων σχετικά με τον μεγάλο αριθμό προσλήψεων αρχαιολόγων, με χρηματοδότηση της ΔΕΗ, για τις ανάγκες των ανασκαφών στις περιοχές Φλώρινας και Κοζάνης, που στοχοποιούσαν τον κλάδο των αρχαιολόγων, επισημαίνουμε τα εξής:

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία οφείλει εκ του Νόμου να ασκεί αρχαιολογικό έλεγχο στις περιοχές των μεγάλων Δημοσίων Έργων προκειμένου να αποφασίζεται στη συνέχεια η πορεία των έργων και ο τρόπος διατήρησης των αρχαιοτήτων. Στην περίπτωση των λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια εκτεταμένες ανασκαφές και έχουν αποκαλυφθεί σημαντικές αρχαιότητες που χρονολογούνται από την 7η χιλιετία π.Χ. έως τα προχωρημένα ιστορικά χρόνια και έχουν ανακοινωθεί στην επιστημονική κοινότητα. 

Η πρακτική της κατ’ αρχήν έγκρισης με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου πρόσληψης του απαραίτητου εργατοτεχνικού και επιστημονικού προσωπικού για το σύνολο του έτους ακολουθείται τα τελευταία χρόνια βάσει της κείμενης νομοθεσίας (δηλ. στις 2.338 προσλήψεις περιλαμβάνονται εργατοτεχνίτες, συντηρητές, μηχανικοί, αρχαιολόγοι, διοικητικοί κ.ά.). Στη συνέχεια, οι αρμόδιες Υπηρεσίες προχωρούν στις προκηρύξεις με βάση τις πραγματικές ανασκαφικές ανάγκες (αριθμό ατόμων και χρόνο απασχόλησης) που πολλές φορές υπολείπονται του αρχικού εγκριθέντος αριθμού, πάντα με γνώμονα το Δημόσιο Συμφέρον.


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια