Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η διατροφή στη Νεολιθική Εποχή στον αρχαιολογικό χώρο Σέσκλου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας προγραμματίζει την υλοποίηση εκπαιδευτικής – βιωματικής δράσης με τίτλο: «Φυτεύουμε – αλέθουμε – ζυμών...

Η διατροφή στη Νεολιθική Εποχή στον αρχαιολογικό χώρο Σέσκλου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας προγραμματίζει την υλοποίηση εκπαιδευτικής – βιωματικής δράσης με τίτλο: «Φυτεύουμε – αλέθουμε – ζυμώνουμε – μαγειρεύουμε – τρώμε: Η διατροφή στη Νεολιθική Εποχή», την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 και ώρα 10:30-12:30 στον Αρχαιολογικό Χώρο Σέσκλου.

Η Δράση σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του θεσμού των «Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών» για τον αρχαιολογικό χώρο του Σέσκλου και επρόκειτο να υλοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, αλλά ακυρώθηκε λόγω καιρικών συνθηκών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες, ενήλικες και παιδιά και έχει θέμα τη νεολιθική «κουζίνα». Περιλαμβάνει θεματική περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο, κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τους χώρους και τις συνθήκες μαγειρέματος στον Νεολιθικό Οικισμό, για τη διατροφή των νεολιθικών ανθρώπων, για τα εργαλεία και τα σκεύη που χρησιμοποιούνταν στη Νεολιθική Εποχή για το μαγείρεμα. Στη συνέχεια, θα συμμετάσχουν σε βιωματικές δραστηριότητες που σχετίζονταν με τροφοπαρασκευαστικές διαδικασίες: θα φυτέψουν δημητριακά και όσπρια, θα αλέσουν σιτάρι σε λίθινες μυλόπετρες, θα ζυμώσουν και θα φτιάξουν μικρές πίτες, που στη συνέχεια θα ψήσουν σε πήλινο σκεύος σε μια αναπαράσταση νεολιθικής εστίας, ενώ παράλληλα θα μαγειρέψουν φακές σε πήλινη χύτρα. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τα «πιάτα» που θα παρασκευάσουν, αλλά και αποξηραμένα φρούτα και καρπούς, όπως σύκα, σταφίδες και αμύγδαλα, αναπαριστώντας έτσι ένα «νεολιθικό γεύμα».

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο: 24210 76278, και 6972274678, κα Ευαγγελία Σταμέλου, Αρχαιολόγος ΕΦΑ Μαγνησίας, υπεύθυνη αρχαιολογικού χώρου Σέσκλου.

Σημείο συνάντησης: Αρχαιολογικός Χώρος Σέσκλου, ώρα 10:30.


Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια