Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κίνα: Στο φως αρχαία επιγραφή, σκαλισμένη σε βράχο

Μία αρχαία επιγραφή λαξευμένη σε βράχο καθώς και ένα πέτρινο μνημείο ηλικίας 900 χρόνων ανακαλύφθηκαν σε ένα βουνό στην κομητεία Cixia...

Κίνα: Στο φως αρχαία επιγραφή, σκαλισμένη σε βράχο

Μία αρχαία επιγραφή λαξευμένη σε βράχο καθώς και ένα πέτρινο μνημείο ηλικίας 900 χρόνων ανακαλύφθηκαν σε ένα βουνό στην κομητεία Cixian της επαρχίας Hebei, στη βόρεια Κίνα.  

Η επιγραφή, η οποία αποτελείται από περισσότερους από 130 κινεζικούς χαρακτήρες, ήταν σκαλισμένη σε ένα κομμάτι λείας πέτρας, ύψους περίπου 1 μέτρου και πλάτους 1,5 μέτρων, ενώ το πέτρινο μνημείο ήταν κάτω από την επιγραφή, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών για την πολιτιστική κληρονομιά.  

Τόσο η επιγραφή όσο και το μνημείο κατέγραφαν την ανακαίνιση του ναού Chouchan κατά τη διάρκεια της Δυναστείας των Τραγουδιών (960-1279).   Εικάζεται ότι ο ναός Chouchan είναι εκεί όπου δίδαξε τον βουδισμό Ζεν ο δάσκαλος Sengchou, ένας διάσημος μοναχός στη διάρκεια της Δυναστείας Βόρειας Τσι (550-577). Σύμφωνα με τα ιστορικά αρχεία, ο Sengchou διδάχθηκε το βουδιστικό δόγμα και τις πολεμικές τέχνες στο ναό Σαολίν.

Κίνα: Στο φως αρχαία επιγραφή, σκαλισμένη σε βράχο

Κίνα: Στο φως αρχαία επιγραφή, σκαλισμένη σε βράχο

Ως ειδικός στην τέχνη του Κουνγκ Φου, ο Sengchou διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην παράδοση των μοναχών Σαολίν που ασκούσαν πολεμικές τέχνες.   « Η νέα αυτή ανακάλυψη προσφέρει πολύτιμα υλικά για την μελέτη της ιστορίας του Ναού Chouchan και άλλων διάσημων ναών», δήλωσε ο Liu Xinchang επικεφαλής του ιστορικού συνδέσμου της πόλης Handan.


Δεν υπάρχουν σχόλια