Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Παράταση οι «Οδύσσειες» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Έχοντας διαγράψει έναν χρόνο επιτυχημένης πορείας, παρατείνεται έως την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 η επετειακή περιοδική έκθεση του Εθν...


Παράταση οι «Οδύσσειες» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Έχοντας διαγράψει έναν χρόνο επιτυχημένης πορείας, παρατείνεται έως την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 η επετειακή περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οδύσσειες».

Η παράταση, όπως ενημερώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, έγινε σε απάντηση της θερμής ανταπόκρισης του κοινού, καθώς από την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης στις 3 Οκτωβρίου 2016 (ημέρα συμπλήρωσης 150 χρόνων από τη θεμελίωση του Μουσείου) έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2017, καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός επισκεπτών των τελευταίων χρόνων, αφού 538.643 άτομα επισκέφτηκαν την έκθεση, σημειώνοντας 24% αύξηση του αριθμού των επισκεπτών σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2015-16.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, για τον πλούτο και τον ενθουσιώδη παλμό των σχολίων που άφησαν Έλληνες και ξένοι επισκέπτες, μπορεί κανείς να ανατρέξει στην ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου επισκεπτών όπου θα βρει σχόλια όπως «Ταξίδι με μέτρο και τέλος τον άνθρωπο», «Φέρατε στο μουσείο σας την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης», «Η έκθεση μάς κάνει να θέλουμε να ονειρευτούμε και να αναστοχαστούμε». Επίσης, η έκθεση προβλήθηκε, επανειλημμένως, με πολύ θετικά σχόλια από τον ελληνικό και τον διεθνή Τύπο.

Επιπλέον, για να τιμηθεί για άλλη μία φορά η επέτειος του Μουσείου, στις 3 Οκτωβρίου 2017, ημέρα της τελετής θεμελίωσης του κτιρίου το 1866, στις 11:00 και στις 15:30, αρχαιολόγοι του Μουσείου θα υποδεχθούν παλιούς και νέους φίλους για να μοιραστούν ιστορίες και να βιώσουν την ιδιαίτερη εκθεσιακή εμπειρία των«Οδυσσειών». Δηλώσεις συμμετοχής στις πληροφορίες του Μουσείου (ελεύθερη είσοδος για τους συμμετέχοντες).

Υπενθυμίζεται, ότι στις 3 και τις 10 Οκτωβρίου θα διεξάγεται το δρώμενο «Οι Πέτρες Μιλούν» στο Αίθριο του Μουσείου, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού. Νεαροί ηθοποιοί διαβάζουν αποσπάσματα από τη ραψωδία Ι της Οδύσσειας, δίνοντας μία φρέσκια και βιωματική αίσθηση του μύθου που οι επισκέπτες μπορούν να συναντήσουν στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον της περιοδικής έκθεσης«Οδύσσειες». 

Η δραματοποιημένη απαγγελία γίνεται σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά με εναλλαγή κάθε περίπου 20') σε δύο διαφορετικά χρονικά διαστήματα, από τις 11:00 έως τις 13:00 και από τις 17:00 έως τις 19:00. Η είσοδος στο Αίθριο του Μουσείου για την παρακολούθηση του δρώμενου είναι ελεύθερη.


Πηγή: Nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια