Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Λύση στο πρόβλημα του Μουσείου Δελφών αναζητά το ΥΠΠΟ

Τους τρόπους με τους οποίους θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Μουσείου Δελφών κατά τη χειμερινή περίοδο αναζητά το υπουργείο...


Λύση στο πρόβλημα του Μουσείου Δελφών αναζητά το ΥΠΠΟ
Τους τρόπους με τους οποίους θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Μουσείου Δελφών κατά τη χειμερινή περίοδο αναζητά το υπουργείο Πολιτισμού 
Τους τρόπους με τους οποίους θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Μουσείου Δελφών κατά τη χειμερινή περίοδο αναζητά το υπουργείο Πολιτισμού. 

Το πρόβλημα που υπάρχει έγκειται στο γεγονός ότι στο τέλος του μήνα λήγουν οι συμβάσεις του εποχικού προσωπικού, και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το Μουσείο θα μένει αναγκαστικά κλειστό για μια ημέρα την εβδομάδα. 

«Τα αρνητικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία αλλά και για τον εθνικό τουρισμό» από ένα τέτοιο ενδεχόμενο επισημαίνει με επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Στην ίδια επιστολή, ο κ. Μπακογιάννης, ζητά από την κ. Κονιόρδου «να σταθεί δίπλα στις προσπάθειες της Περιφέρειας για να ενισχύσει την οικονομία της Στερεάς Ελλάδας και να προωθήσει τον Τουρισμό, με την στελέχωση του μουσείου για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα ένας από τους πιο σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας» και επισημαίνει ότι «δεν αρκούν οι υπερπροσπάθειες που καταβάλλει η Εφορεία Αρχαιοτήτων της Φωκίδος αν δεν υπάρξει αντιμετώπιση του θέματος σε κεντρικό επίπεδο».


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια