Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βραβείο για το θωρηκτό «Αβέρωφ»

Πλοίο της χρονιάς ανακήρυξε το θωρηκτό «Αβέρωφ» ο παγκόσμιος οργανισμός Lloyd's List, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου...

Βραβείο για το θωρηκτό «Αβέρωφ»

Πλοίο της χρονιάς ανακήρυξε το θωρηκτό «Αβέρωφ» ο παγκόσμιος οργανισμός Lloyd's List, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ).

«Το “Θωρηκτό της νίκης”, το μοναδικό “εν ζωή” πολεμικό πλοίο που συμμετείχε ενεργά στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους χωρίς να γνωρίσει την ήττα και διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νεότερη Ελληνική ιστορία, συμβάλλοντας καθοριστικά στο διπλασιασμό της ελληνικής επικράτειας, επιλέχθηκε από τη Lloyd’s List να βραβευθεί με το βραβείο “Πλοίο του έτους 2017”, για τα επιτεύγματά του και την προσφορά του στο Έθνος» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Βραβείο για το θωρηκτό «Αβέρωφ»

Η απονομή βραβείων του Oργανισμού Lloyd’s List πραγματοποιείται από το 2004 και πλέον αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα για τον ναυτιλιακό κλάδο. Το βραβείο για το θωρηκτό «Αβέρωφ» παρέλαβε ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

Ένας αγέρωχος ζωντανός μύθος

Το πλωτό Ναυτικό Μουσείο «Αβέρωφ» ελλιμενίζεται στον κόλπο του Φαλήρου και είναι το 141 μέτρων πλοίο που διετέλεσε ναυαρχίδα του Ελληνικού Στόλου στις νικηφόρες ναυμαχίες της Έλλης το 1912 και της Λήμνου στις αρχές του 1913, κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων. Σήμερα, στέκεται αγέρωχο ως ένας ζωντανός μύθος, ένα φωτεινό σύμβολο της ελληνικής ναυτοσύνης και του πολεμικού ηρωισμού.

Βραβείο για το θωρηκτό «Αβέρωφ»

Βραβείο για το θωρηκτό «Αβέρωφ»

Ως Μουσείο, φιλοξενεί συχνά εκθέσεις και άλλες δραστηριότητες και δέχεται ετησίως περισσότερους από 28.000 επισκέπτες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν την αποκατάσταση των εσωτερικών διαμερισμάτων και εξωτερικών χώρων, να ξεναγηθούν και να περιηγηθούν σε αυτά και να βιώσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία μέσα από την ιστορία του θρυλικού θωρηκτού.


Δεν υπάρχουν σχόλια