Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Έκθεση στη Βαρκελώνη με ελληνικά εκθέματα από το Βρετανικό Μουσείο

Εκτός Βρετανικού Μουσείου βρίσκονται για πρώτη φορά 170 εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, καθώς η διοίκησή του αποφάσισε να τα δανείσε...


Έκθεση στη Βαρκελώνη με ελληνικά εκθέματα από το Βρετανικό Μουσείο

Εκτός Βρετανικού Μουσείου βρίσκονται για πρώτη φορά 170 εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, καθώς η διοίκησή του αποφάσισε να τα δανείσει στη Βαρκελώνη, όπου πραγματοποιείται η έκθεση «Αγών! Ο ανταγωνισμός στην αρχαία Ελλάδα» μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2018.

«Το θέμα της έκθεσης είναι ο ανταγωνισμός. Αυτό σημαίνει «αγών» στα αρχαία ελληνικά», ανέφερε ο υπεύθυνος της έκθεσης Πίτερ Χιγκς.  

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η εμπειρία μεταφέρει τον επισκέπτη στην εποχή αυτού του πνεύματος. Ήταν μια κοινωνία που πίστευε ότι ο ανταγωνισμός είναι στην φύση του ανθρώπου και του δίνει τεράστια δύναμη. Δείχνουμε τον ανταγωνισμό στην καθημερινότητα, σε ζωή και θάνατο και πώς οι άνθρωποι αγωνίζονταν, όπως και εμείς σήμερα».

Έκθεση στη Βαρκελώνη με ελληνικά εκθέματα από το Βρετανικό Μουσείο
Η αφίσα της έκθεσης στη Βαρκελώνη
Ένα από τα πιο σημαντικά εκθέματα είναι το μέρος της ζωφόρου από το μαυσωλείο της Αλικαρνασσού, το οποίο θεωρείται ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Σε αυτή απεικονίζεται η μάχη μεταξύ των Ελλήνων και των Αμαζόνων.

Η έκθεση αποτελείται συνολικά από 170 εκθέματα και χωρίζεται σε οκτώ τμήματα: «Νίκη, η θεά της νίκης», «Παιχνίδια στην παιδική ηλικία», «Αθλητικές διοργανώσεις», Μουσικές και θεατρικές διοργανώσεις», «Πόλεμος», «Ήρωες και μύθοι», «Κοινωνικός ανταγωνισμός στην καθημερινή ζωή και τον θάνατο». Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε προγράμματα δραστηριοτήτων και διαλέξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια