Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ένας νέος αρχαιολογικός χώρος εντοπίστηκε στον ανατολικό Πόντο

Μπροστά σε μια σημαντική ανακάλυψη βρέθηκαν οι αρχαιολόγοι που ξεκίνησαν ανασκαφή κοντά στο χωριό Γενίκιοϊ στην επαρχία της Παϊπούρτ...


Ένας νέος αρχαιολογικός χώρος εντοπίστηκε στον ανατολικό Πόντο

Μπροστά σε μια σημαντική ανακάλυψη βρέθηκαν οι αρχαιολόγοι που ξεκίνησαν ανασκαφή κοντά στο χωριό Γενίκιοϊ στην επαρχία της Παϊπούρτης (Μπαϊμπούρτης) στη βόρεια Τουρκία. 

Αυτή τη φορά η γη του ανατολικού Εύξεινου Πόντου έκρυβε μια πολύ σημαντική δομή που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε κατά τη ρωμαϊκή και τη βυζαντινή περίοδο και είναι παρόμοια με αυτή που έχει ήδη εντοπιστεί στα Σάταλα, την αρχαία πόλη της Μικρής Αρμενίας, στις όχθες του Λύκου στο νομό Αργυρούπολης.

Οι πρώτες τομές στον νέο αρχαιολογικό χώρο έδειξαν ότι η κατασκευή που ήρθε στο φως είχε διαφορετική αμυντική αρχιτεκτονική ωστόσο, σύμφωνα με τις ενδείξεις, εξυπηρετούσε τις ανάγκες του στρατού της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Πιθανόν, η δομή στα Σάταλα να ήταν στρατιωτικό αρχηγείο και παρόμοιο ρόλο φαίνεται ότι είχε άλλη κατασκευή που βρέθηκε μόλις πέντε χιλιόμετρα από το Γενίκιοϊ.


Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Παϊπούρτης Σουλεϊμάν Τσιγντέμ διευκρίνισε ότι τα κατάλοιπα καλύπτουν μια έκταση περίπου 50 στρεμμάτων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους ανασκαφείς παρουσιάζει ένας τοίχος μήκους 15 μέτρων στο βορειοδυτικό τμήμα της ανασκαφής. Το πάχος του είναι περίπου τρία μέτρα και θεωρείται ότι είχε σημαντική αμυντική σημασία με δεδομένο ότι η τειχοποιία των κάστρων, κατά κανόνα, δεν ξεπερνούσε το ένα μέτρο σε πάχος.

Προς το παρόν οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες, ούτε να καθορίσουν με ακρίβεια την περίοδο χρήσης της δομής.


Πηγή: PontosNews

Δεν υπάρχουν σχόλια