Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Κατοικία της Νικόπολης αποκάλυψαν εργασίες για οικοδομή στο Κανάλι


Κατοικία της Νικόπολης αποκάλυψαν εργασίες για οικοδομή στο Κανάλι

Την κατάχωση αρχαιοτήτων που βρέθηκαν κατά την διάρκεια εργασιών ανέγερσης διώροφης οικοδομής σε οικόπεδο του οικισμού στο Κανάλι Πρέβεζας αποφάσισε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Τα ευρήματα -τα οποία ενδεχομένως να αποτελούν κατάλοιπα από την περίοδο ακμής της Νικόπολης- "αποτυπώνουν" ένα κτίριο ή μια κατοικία που βρισκόταν εκεί.

Η διαδικασία της κατάχωσης έχει ως σκοπό να διατηρηθούν τα ευρήματα προκειμένου να μελετηθούν σε επόμενη χρονική περίοδο.

Το ψηφιδωτό δάπεδο που εντοπίστηκε στη βόρεια πλευρά του οικοπέδου δεν θα καταχωθεί και δεν θα ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου στο τμήμα αυτό, αλλά θα συνεχιστεί η ανασκαφή και η τελική αποκάλυψή του με έξοδα του ιδιοκτήτη, ώστε να αποφασιστεί ο οριστικός τρόπος προστασίας του ψηφιδωτού.

Στον χώρο επέκτασης της οικοδομής να πραγματοποιηθεί ανασκαφική έρευνα, η δαπάνη της οποίας θα καλυφθεί από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Ο εντοπισμός αρχαιοτήτων στην παραλιακή ζώνη καθώς και σε άλλα σημεία της Δ.Ε Ζαλόγγου δεν είναι κάτι καινούριο, αφού ανάλογες ανακαλύψεις έχουν γίνει και στο παρελθόν.


Πηγή: ΕΡΤ, PamePreveza


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου