Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κατοικία της Νικόπολης αποκάλυψαν εργασίες για οικοδομή στο Κανάλι

Την κατάχωση αρχαιοτήτων που βρέθηκαν κατά την διάρκεια εργασιών ανέγερσης διώροφης οικοδομής σε οικόπεδο του οικισμού στο Κανάλι Πρ...


Κατοικία της Νικόπολης αποκάλυψαν εργασίες για οικοδομή στο Κανάλι

Την κατάχωση αρχαιοτήτων που βρέθηκαν κατά την διάρκεια εργασιών ανέγερσης διώροφης οικοδομής σε οικόπεδο του οικισμού στο Κανάλι Πρέβεζας αποφάσισε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Τα ευρήματα -τα οποία ενδεχομένως να αποτελούν κατάλοιπα από την περίοδο ακμής της Νικόπολης- "αποτυπώνουν" ένα κτίριο ή μια κατοικία που βρισκόταν εκεί.

Η διαδικασία της κατάχωσης έχει ως σκοπό να διατηρηθούν τα ευρήματα προκειμένου να μελετηθούν σε επόμενη χρονική περίοδο.

Το ψηφιδωτό δάπεδο που εντοπίστηκε στη βόρεια πλευρά του οικοπέδου δεν θα καταχωθεί και δεν θα ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου στο τμήμα αυτό, αλλά θα συνεχιστεί η ανασκαφή και η τελική αποκάλυψή του με έξοδα του ιδιοκτήτη, ώστε να αποφασιστεί ο οριστικός τρόπος προστασίας του ψηφιδωτού.

Στον χώρο επέκτασης της οικοδομής να πραγματοποιηθεί ανασκαφική έρευνα, η δαπάνη της οποίας θα καλυφθεί από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Ο εντοπισμός αρχαιοτήτων στην παραλιακή ζώνη καθώς και σε άλλα σημεία της Δ.Ε Ζαλόγγου δεν είναι κάτι καινούριο, αφού ανάλογες ανακαλύψεις έχουν γίνει και στο παρελθόν.


Πηγή: ΕΡΤ, PamePreveza

Δεν υπάρχουν σχόλια