Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η Λιβύη προτρέπει την Ισπανία να επιταχύνει την επιστροφή κλαπέντων αρχαιοτήτων

Ο  Ahmed Mitig, αναπληρωτής επικεφαλή του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, ζήτησε την Κυριακή από την Ισπανία να παραδώσει αρχαία αντ...

Η Λιβύη προτρέπει την Ισπανία να επιταχύνει την επιστροφή κλαπέντων αρχαιοτήτων

Ο Ahmed Mitig, αναπληρωτής επικεφαλή του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, ζήτησε την Κυριακή από την Ισπανία να παραδώσει αρχαία αντικείμενα, που αποτελούν προϊόντα αρχαιοκαπηλίας, και κατασχέθηκαν πρόσφατα από τη Μαδρίτη.

Ο Mitig προέβη στις παραπάνω δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ισπανό πρεσβευτή στη Λιβύη, Francisco de Miguel στην Τρίπολη.

Ο πρεσβευτής της Ισπανίας εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να συνεργαστεί με τη Λιβύη για την επιστροφή των αρχαίων αντικειμένων.

"Η πρεσβεία της Λιβύης στη Μαδρίτη υπέβαλε μνημόνιο συμφωνίας σχετικά με τη δικαστική συνεργασία και την προστασία της λιβυκής πολιτιστικής κληρονομιάς", επιβεβαίωσε ο Mitig.

Ο Mohamed Faraj, Έφορος της Αρχαιολογικής Αρχής της Λιβύης, δήλωσε ότι υπάρχουν περίπου 25 λαθραία αρχαία αντικείμενα στην Ισπανία.

Παράλληλα, η Αρχαιολογική Αρχή της Λιβύης αναφέρει ότι αρχαία αντικείμενα της ελληνικής εποχής που κατασχέθηκαν τον περασμένο Μάρτιο από τις ισπανικές αρχές θα επιστρέψουν σύντομα μετά από διαπραγματεύσεις.

Το 2017, το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης αποκάλυψε ότι παρακολούθησε την πορεία έντεκα (11) λαθραίων αρχαίων αντικειμένων στην Ισπανία, την πώληση των οποίων σταμάτησαν οι ισπανικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια