Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Ταξίδι» στον λόφο Φιλοπάππου

Η έκθεση αποτελείται από σχέδια, εγκαταστάσεις και αρχειακό υλικό, που τεκμηριώνει τις αλλαγές του τοπίου. Δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρί...

«Ταξίδι» στον λόφο Φιλοπάππου
Η έκθεση αποτελείται από σχέδια, εγκαταστάσεις και αρχειακό υλικό,
που τεκμηριώνει τις αλλαγές του τοπίου.
Δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να επισκεφτεί κανείς το Αναπαυτήριο Πικιώνη, όπως ονόμαζε ο ίδιος ο αρχιτέκτονας το μοντερνιστικό κτίριο στον Λουμπαρδιάρη. 

Η παραχώρησή του λοιπόν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων της Πόλης των Αθηνών στο ΜΙΕΤ προκειμένου να αποτελέσει τον νέο και εξαιρετικό χώρο, όπου θα «επεκταθεί» η κύρια έκθεση «Flora Filopappou: ένα ταξίδι από την πόλη των βράχων στον κήπο» του εικαστικού Νίκου Παπαδόπουλου, συνιστά ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της νέας έκθεσης. 

Ο τίτλος της είναι «Flora Filopappou: ένα ταξίδι από την πόλη των βράχων στον κήπο In situ/Επί τόπου» και οι τελευταίες λέξεις, το «In situ/Επί τόπου» κάνουν τη διαφορά. Ουσιαστικά πρόκειται για μια γέφυρα ανάμεσα στον πραγματικό τόπο όπου έγινε η έρευνα του καλλιτέχνη, τον λόφο Φιλοπάππου, και τον εκθεσιακό χώρο στο Μέγαρο Εϋνάρδου. 

Για να δει τη νέα έκθεση, ο θεατής περιδιαβαίνει τον λόφο, περπατά στα μονοπάτια του Πικιώνη έως το μνημείο και μελετά το εικαστικό υλικό της έρευνας που προηγήθηκε της καλλιτεχνικής δουλειάς. Άλλωστε ο εικαστικός Νίκος Παπαδόπουλος έχει μια βιωματική σχέση με τον συγκεκριμένο λόφο, σταθερή πηγή έμπνευσής του. 

Η έκθεση αποτελείται από σχέδια, εγκαταστάσεις και αρχειακό υλικό, που τεκμηριώνει τις αλλαγές του τοπίου στον λόφο. 

Επιστημονική επιμέλεια Φαίη Ζήκα.

Διάρκεια έως 30/9, 10 π.μ. - 8 μ.μ.


Πηγή: Μ. Βασιλειάδου, Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια