Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ποινή φυλάκισης 4 ετών στις γυναίκες που έριχναν λάδι σε εκθέματα μουσείων

Πλήρωσαν την ακραία θρησκοληψία τους οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν να «μυραίνουν» με λάδι μουσειακά εκθέματα.


Ποινή φυλάκισης 4 ετών στις γυναίκες που έριχναν λάδι σε εκθέματα μουσείων

Πλήρωσαν την ακραία θρησκοληψία τους οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν να «μυραίνουν» με λάδι μουσειακά εκθέματα.

Η «καμπάνα» που άκουσαν, έφτασε τα 4 χρόνια φυλάκιση. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και όρισε τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης τους μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες, οι οποίοι εργάζονται στα μουσεία που «επισκέφθηκαν» οι δύο γυναίκες, οι ζημίες κυρίως στα ξύλινα εκθέματα είναι μεγάλες. «Η λιπαρή ουσία που χρησιμοποίησαν είχε αφήσει σημάδια. Στον ξύλινο σταυρό έκανε ζημιά και άφησε λεκέ σε μάρμαρο», υποστήριξε στην κατάθεση της η διευθύντρια του Βυζαντινού Μουσείου.

Από την πλευρά της η πρώτη κατηγορουμένη, υποστήριξε πως ό,τι έγινε ήταν υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος. «Δεν είχα σκοπό να βανδαλίσω. Ήταν υπό την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος. Έπρεπε να κοπούν οι επαφές με τα κακά πνεύματα».

Η δεύτερη γυναίκα, η οποία υποστήριξε ότι ακολουθούσε την πρώτη επηρεασμένη, είπε ότι γνώρισε την συγκατηγορουμένη της σε γυμναστήριο, όπου εργάζονταν ως καθαρίστριες. Εκεί, της χάρισε την Αγία Γραφή. «Μου είπε να πάμε στο μουσείο να βάλουμε λάδια να φύγει το κακό. Μου το είπε η Μαρία που το διάβασε στο βιβλίο, ότι πρέπει να το κάνουμε», είπε κλαίγοντας.

«Πρόκειται περί ακραίας θρησκοληψίας», είπε στην αγόρευση του ο εισαγγελέας, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για δύο κατηγορούμενες με ακαταλόγιστο. «Οφείλουμε να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά», είπε ο εισαγγελικός λειτουργός, ζητώντας την ενοχή των δύο γυναικών χωρίς ελαφρυντικό.


Πηγή: iefimerida, LiFO, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια