Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Περισσότερα από 200 νομίσματα των Βίκινγκς βρέθηκαν σε βάλτο της Δανίας

Η πόλη Ribe στη δυτική Γιουτλάνδη μπορεί να μην είναι η παλαιότερη πόλη της Δανίας, αλλά μπορεί να καυχηθεί ως ο τόπος όπου βρέθηκαν τ...

Περισσότερα από 200 νομίσματα των Βίκινγς  βρέθηκαν σε βάλτο της Δανίας

Η πόλη Ribe στη δυτική Γιουτλάνδη μπορεί να μην είναι η παλαιότερη πόλη της Δανίας, αλλά μπορεί να καυχηθεί ως ο τόπος όπου βρέθηκαν τα πιο ενδιαφέροντα αρχαιολογικά ευρήματα στην ιστορία της χώρας.

Σε βάλτο της περιοχής οι αρχαιολόγοι βρήκαν 248 νομίσματα που πιστεύεται ότι έχουν κοπεί πριν από 1.000 χρόνια περίπου - στις αρχές του 9ου αιώνα.

Η ανασκαφή, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι μοναδική, επειδή έχουν βρεθεί σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα μόνο δέκα τέτοια νομίσματα, σύμφωνα με τον Claus Feveile, έφορο του Μουσείου Νοτιοδυτικής Γιουτλάνδης.

Περισσότερα από 200 νομίσματα των Βίκινγς  βρέθηκαν σε βάλτο της Δανίας

«Αυτό είναι ένα εξαιρετικό εύρημα που σημαίνει ένα κβαντικό άλμα στην κατανόησή μας όσον αφορά την κοπή νομισμάτων. Πρόκειται για δανέζικα νομίσματα που κόπηκαν σαφέστατα για να χρησιμοποιηθούν στη Ribe. Αυτό αλλάζει τελείως την κατανόησή μας για το πώς χρησιμοποιήθηκαν τα νομισματοκοπεία καθώς και για τη διαδικασία παραγωγής νομισμάτων», δήλωσε ο Feveile.

Τα νομίσματα βρέθηκαν σε μια παλιά περιοχή με βάλτους, με αποτέλεσμα τα νομίσματα να διατηρηθούν σε αρκετά καλή κατάσταση στο σημείο εύρεσης αφού φαίνονται σχεδόν σαν να έχουν μόλις κοπεί από το νομισματοκοπείο.

Περισσότερα από 200 νομίσματα των Βίκινγς  βρέθηκαν σε βάλτο της Δανίας

Η ανακάλυψη θα βοηθήσει τους αρχαιολόγους να μελετήσουν τα νομίσματα και να μάθουν περισσότερα για την συγκεκριμένη περίοδο βασιλείας μέσω της νομισματοκοπίας.

Τα νομίσματα εκτίθενται στο Μουσείο Νοτιοδυτικής Γιουτλάνδης από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια