Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Διάλεξη για τα «Δέκα χρόνια Μουσείου Ακρόπολης» στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19.30 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Διαχρονικού Μουσείου Λά...


Διάλεξη για τα «Δέκα χρόνια Μουσείου Ακρόπολης» στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19.30 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας διοργανώνει στο Διαχρονικό Μουσείο διάλεξη του καθ. Δημητρίου Παντερμαλή, Προέδρου του Μουσείου Ακρόπολης, με θέμα: «Δέκα χρόνια Μουσείου Ακρόπολης».

Ο κ. Δημήτρης Παντερμαλής είναι Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 διευθύνει την πανεπιστημιακή ανασκαφή στο αρχαίο Δίον. Διετέλεσε, επίσης, Πρόεδρος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Πρόεδρος του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών και βουλευτής Επικρατείας. Είναι τακτικό μέλος της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών και του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου. Καθοριστική υπήρξε η συμβολή του στην ίδρυση και οργάνωση του Μουσείου Ακρόπολης, του οποίου είναι Πρόεδρος από την ίδρυσή του το 2009.

Το Μουσείο Ακρόπολης είναι το μεγαλύτερο Μουσείο της χώρας με εκατομμύρια επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο την αξίωση της χώρας μας για την επιστροφή των «μαρμάρων του Παρθενώνα», ο οποίος αποτελεί εμβληματικό μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Πλήθος εκδηλώσεων, υποδειγματικές περιοδικές εκθέσεις και συνεργασίες με Μουσεία του εξωτερικού καθιστούν το Μουσείο Ακρόπολης ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά ιδρύματα της Ελλάδας.

Ο κ. Δημήτρης Παντερμαλής έχει τιμηθεί με τη διάκριση του Ανώτατου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ταξιάρχη Πρώτης Τάξης του Τάγματος του Λέοντος της Φινλανδίας.


Πηγή: LarissaNet

Δεν υπάρχουν σχόλια