Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ξεχασμένο αγαλματίδιο σε συσκευασία βουτύρου αποδείχθηκε αρχαιολογικός θησαυρός 2.000 ετών

Το αγαλματίδιο της θεάς Αθηνάς βρέθηκε πριν από μια δεκαετία και από τότε φυλασσόταν ξεχασμένο σε μια πλαστική συσκευασία από βούτ...



Ξεχασμένο αγαλματίδιο σε συσκευασία βουτύρου αποδείχθηκε αρχαιολογικός θησαυρός 2.000 ετών

Το αγαλματίδιο της θεάς Αθηνάς βρέθηκε πριν από μια δεκαετία και από τότε φυλασσόταν ξεχασμένο σε μια πλαστική συσκευασία από βούτυρο.

Ένα ρωμαϊκό αγαλματίδιο 2.000 ετών της θεάς Αθηνάς, που για πάνω από μια δεκαετία βρισκόταν σε μια πλαστική συσκευασία βουτύρου, είναι ανάμεσα στα πολλά αρχαιολογικά αντικείμενα που ανακάλυψαν πρόσφατα οι βρετανικές αρχές.    

Το Βρετανικό Μουσείο αποκάλυψε πως στα 1.267 ευρήματα σε Αγγλία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία συγκαταλέγονται από ένα μεταλλικό ρολόι τσέπης του 17ου αιώνα μέχρι το αγαλματίδιο της θεάς Αθηνάς, με τα ασημένια μάτια.    

Το τελευταίο ανακαλύφθηκε από έναν ανιχνευτή μετάλλων σε ένα χωράφι κοντά στο Οξφορντσάιρ πριν από περίπου μια δεκαετία αλλά ο ίδιος θεώρησε πως ήταν σύγχρονο αντίγραφο. Έτσι, ο ιδιοκτήτης του χωραφιού απλώς το τοποθέτησε σε μια μεγάλη, άδεια συσκευασία από βούτυρο και με τα χρόνια ξέχασε και την ύπαρξή του.    

Φέτος, ένας συνταξιούχος οδηγός φορτηγού, ρώτησε τον αγρότη αν θα μπορούσε να ψάξει για «θησαυρούς» στην γη του και τότε εκείνος του είπε για το αγαλματίδιο, το οποίο αποφάσισαν να πάνε στις αρχές, όπου και διαπιστώθηκε η γνησιότητά του.     

Το αγαλματίδιο χρονολογείται από τον πρώτο ή δεύτερο αιώνα και το κεφάλι έχει αποκοπεί από σώμα, αλλά οι αρχαιολόγοι θεωρούν αξιοθαύμαστο που βρέθηκαν και τα δύο κομμάτια.    

Πηγή: LiFO, με πληροφορίες από Guardian 

Δεν υπάρχουν σχόλια