Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Λήμνος: Ψηφιακή προβολή των γεω-μνημείων

Ο Δήμος Λήμνου ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, για την υποβολή...


Λήμνος: Ψηφιακή προβολή των γεω-μνημείων

Ο Δήμος Λήμνου ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, για την υποβολή πρότασης της πράξης «Ψηφιακών εφαρμογών προβολής των γεω-μνημείων της Λήμνου.

Σκοπός της εν λόγω δράσης, συνολικού προϋπολογισμού 396.428 ευρώ, είναι η προβολή, παρουσίαση και παραγωγή πληροφοριακού, εκπαιδευτικού και διαδραστικού υλικού, καθώς και η δημιουργία ψηφιακών εφαρμογών με τεχνολογίες αιχμής. Τα ανωτέρω θα επιτευχθούν και μέσω ανάπτυξης μίας εφαρμογής ψηφιακής περιήγησης για κινητές συσκευές, η οποία θα χρησιμοποιεί πολλές διαφορετικές τεχνολογίες αιχμής, για να παρέχει ψηφιακό περιεχόμενο στους χρήστες- τουρίστες.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ένα Ψηφιακό Κέντρο Ενημέρωσης για το Απολιθωμένο Δάσος και τους Γεωτόπους της Λήμνου στο Ρουσσοπούλι, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, όπως είναι για παράδειγμα ο περιπατητικός τουρισμός, ο τουρισμός υπαίθρου, ο γεωτουρισμός, ο αγροτουρισμός και ο εκπαιδευτικός τουρισμός.

Τέλος, ο προσδιορισμός της ψηφιακής αυτής υποδομής, ως στρατηγικού εργαλείου, αποσκοπεί στην υπογράμμιση του ρόλου που επιδιώκεται να έχει κατά τη λειτουργία του, ως βασικός τουριστικός-αναπτυξιακός «εμψυχωτής», ικανός να συνδέσει το σύνολο των τοπικών παραμέτρων με τις διεθνείς αγορές καταναλωτών κι επισκεπτών, συντελώντας καθοριστικά στην οργάνωση της τοπικής προσφοράς αλλά και στη δημιουργία ζήτησης από τις παγκόσμιες αγορές, για το νησί της Λήμνου.


Πηγή: BusinessNews

Δεν υπάρχουν σχόλια